Eigenaar laatste Zandpadboot eist andere rechter

De eigenaar van de laatste prostitutieboot van het Zandpad heeft vanmorgen de rechtbank in Utrecht gewraakt. Hij wil dat de zaak door een andere rechter wordt behandeld.

Dat werd duidelijk tijdens het kort geding dat vanochtend werd behandeld. Het waterschap wil de boot aan het Zandpad weghebben. Om zijn zaak kracht bij te zetten, wilde beheerder Michael Dammers namens de eigenaar van de laatste boot vanmorgen nog een stevig dossier indienen. Dat stond de rechter niet toe. Uit dat dossier zou moeten blijken dat de eigenaar een rechtsgeldige huurovereenkomst heeft.

Dossiers van meer dan 20 pagina’s moeten echter drie dagen voor de zitting worden ingediend. Volgens Dammers heeft de tegenpartij, het waterschap, ook op het laatste moment nog stukken aangeleverd. „U meet met twee maten”, zei Dammers tegen de rechter.

Bovendien vond hij het onterecht dat de laatste boot over één kam werd geschoren met de andere prostitutieboten. Van de andere boten werd in 2013 de exploitatievergunning ingetrokken vanwege het faciliteren van mensenhandel. De boot die Dammers namens de eigenaar  beheert, werd al sinds 2010 niet meer voor prostitutie gebruikt en wordt sinds kort verhuurd als woonboot voor verschillende mensen.

Volgens waterschap Amstel, Gooi en Vecht is er in 2011 echter wel nog een poging gedaan opnieuw een prostitutievergunning voor de boot te krijgen, maar is die afgewezen vanwege  ‘slecht levensgedrag’ van de eigenaar.

Daarna stond de boot tot eind vorig jaar leeg. Terwijl de andere boten werden geveild en weggehaald, ging de eigenaar de laatste boot juist verhuren.  „Wij hebben nooit iets te maken gehad met die vermeende mensenhandel, want er zaten geen prostituees op die boot”, zei Dammers tegen de rechter.

Die wierp echter tegen dat er nooit een woonbestemming op de boot had gezeten, zoals het waterschap verklaarde. Volgens Dammers zijn alle stukken en huurcontracten echter steevast naar verkeerde adressen gestuurd, zodat de eigenaar zich vasthield aan een oud contract met de voormalige eigenaar Rijkswaterstaat.

Als bewijs daarvoor wilde Dammers een dik dossier met contracten overleggen, maar die wilde de rechter niet meer in ontvangst nemen. Daarop wraakte hij de rechter. De wrakingskamer beslist op zijn vroegst op 9 februari of die eis terecht is.

Bron: AD.nl
Auteur: Ivar Penris



Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.