EXboot zoekt museummaker

Bij het Werkspoorkwartier in Utrecht liggen sinds kort een drietal oude Zandpadboten op de kade. De boten zijn opgekocht door fotograaf Daan Bramer en beeldend kunstenaar Jonathan Straatman tijdens de veiling in September 2017. Ze zullen op hun nieuwe plek dienst gaan doen als expositieruimte en ‘Zandpad-museum’ onder de naam EXboot. Een mooi initiatief. Hieronder een facebook-oproep van EXboot, waarin gevraagd wordt naar kennis en ambitie om het Zandpad museum in te richten.

EXbunker krijgt een zusje! EXboot wordt een bijzonder minimuseum, gevestigd in een van de oorspronkelijke prostitutieboten van ’t Zandpad. In een van de peeskamers opent het Zandpadmuseum, waar de historie van drijvende prostitutie in Utrecht getoond wordt. Een andere kamer transformeert tot expositieruimte, waar maandelijks een opkomend kunstenaar nieuw werk zal exposeren.

Klinkt goed? Met jou aan boord wordt het nog beter!

Altijd al een museum in willen richten? Help mee! De boot, de rode verlichting, de kenmerkende kruk en de borden ‘abusievelijk gesloten’ hebben we… maar hoe maken we de historie toegankelijk voor een breed publiek, wat hebben we nodig en hoe gaan we dat bereiken? Heb jij de kennis en de ambitie, mail ons dan op info@stichtingex.nl. Vrijwilligers-/stagevergoeding in overleg.

Meer info op: http://denijverheid.com/nijvermissie-in-2018/
Foto’s: ExbootGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.