3x Meer illegale bordelen in Utrecht sinds sluiting Zandpad

Woensdag 25 juli was het precies 5 jaar geleden dat het Zandpad, de rosse buurt van Utrecht, werd gesloten door toenmalig Burgemeester Aleid Wolfsen. Na protest van een grote groep sekswerkers werden er talloze beloftes gedaan voor nieuwe sekswerkplekken. Tot op heden is daar nog niets van gerealiseerd. Na de sluiting werd gevreesd dat een deel van de prostituées de illegaleit in zou gaan. Nu blijkt dat in 5 jaar tijd het aantal illegale bordelen in Utrecht ook daadwerkelijk is toegenomen.

Tussen 2008 en 2013, toen het Zandpad nog gewoon open was, werd jaarlijks één keer een pand gesloten wegens illegale prostitutie. Na 2013 moesten 18 illegale bordelen, huizen en massagesalons de deuren sluiten. Dat zijn gemiddeld 3,5 panden per jaar, een toename van ruim driehonderd procent. Ondanks dat de Gemeente Utrecht beweerd dat er geen verband is te zien tussen de stijging van het aantal illegale bordelen, lijken de cijfers het tegendeel te bewijzen.
De gemeente heeft weliswaar meer capaciteit ingezet op de controle van illegale seksinrichtingen, maar de controleurs komen nog steeds pas in actie na overlastmeldingen uit de buurt.

Enkele recent gesloten panden in Utrecht;
Burgemeester sluit illegaal bordeel transwijk
Woning aan wijnbesplantsoen gesloten door illegale prostitutie
Illegaal bordeel aan monnetlaan kanaleneiland gesloten
Illegaal bordeel en hennepkwekerij aangetroffen in woning fortlaan

Hier een overzicht van sekswerkers die in Utrecht e.o. thuis ontvangen:
https://www.kinky.nl/vrouwen/prive-ontvangst/utrecht/



Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.