5,8 miljoen euro uit gemeentebegroting naar ‘faciliteerders van mensenhandel’.

vergunning

De aap is uit de mouw. De Gemeente Utrecht wil de prostitutiepanden in de Hardebollenstraat opkopen. Een laatste noodoplossing die moet voorkomen dat Caja Van Tolie een vergunning krijgt om de prostitutieramen in deze straat te exploiteren. We voorspelden het al eerder op dit blog. Opnieuw lijkt onze kristallen bol niet gelogen te hebben.


Voor een bedrag van 5,8 miljoen euro wil de gemeente de 9 panden met prostitutiebestemming overnemen van eigenaar De Graaf (Wegra). Dit is opmerkelijk veel geld voor mensen van  “slecht levensgedrag” en faciliteerders van mensenhandel of degenen die dergelijke laakbare personen hun sekspanden lieten managen. Aldus de gemeente in 2013, die deze labels toen op de exploitanten plakte om destijds hun vergunningen in kunnen te trekken. Het moge duidelijk zijn dat een overheid die een kleine 6 miljoen uittrekt om te voorkomen dat dames aan de slag gaan die 34 maanden geleden hun plek aan het Zandpad kwijtraakten, slechte bedoelingen met de sector heeft.

Van Zanen kan goed de frustraties van Freya reflecteren maar hij gunt de vrouwen na bijna 3 jaar wachten nog niet eens een tijdelijke werkplek in de Hardebollenstraat om aldaar de opening van het Nieuwe Zandpad af te wachten. Dat zou natuurlijk ook een te mooi drukmiddel zijn geweest om écht werk van deze nieuwe zone te maken.

Niet dat we geloven dat deze Fata Morgana door de karavaan van in de bestuurlijke woestijn voortsjokkende vrouwen ooit bereikt zal worden. Dat de kandidaat-bouwer na een half jaar nog niet bekend is, is een bijna even veeg teken als het hoge bedrag (150.000+ uur thuiszorg) dat tijdelijk werken in de Hardebollenstraat onmogelijk moet maken.

Maar de gefrustreerde Zandpadvrouwen mogen er zeker van dat deze aimabele burgemeester ook bij de onvermijdelijke teleurstellingen van 2017 voor hun een vriendelijke en bemoedigend woordje over zal hebben. Hetzelfde geldt voor de kordate gemeenteraad waarvan leden van GroenLinks en D66 zelfs in strenge bewoordingen B en W dan tot spoed zullen manen.

Gemeente_Utrecht_logo

Mede dank aan STL.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.