2 mogelijke bouwers voor Nieuwe Zandpad

De gemeente is van plan een voorlopige overeenkomst te sluiten met 2 mogelijke bouwers voor het Nieuwe Zandpad. We noemen dit een ‘intentieovereenkomst’. Samen willen zij 128 werkruimten voor raamprostitutie bouwen. Een partij bouwt de werkruimten en verhuurt deze aan exploitanten. De ander wordt bouwer en gaat de ruimten zelf exploiteren. Hiermee komt de aanleg van een gebied voor schone en transparante raamprostitutie in Utrecht een stap dichterbij.

De intentieovereenkomst is het resultaat van een openbare aanbesteding. Deze startte de gemeente in de zomer van 2017. De gemeente gunt het project nog niet officieel aan de bouwers. Dat gebeurt op zijn vroegst deze zomer. Eerst komt er een Bibob-onderzoek. Dat is een toets van de integriteit van de beide partijen en hun eventuele zakelijke samenwerkingsverbanden. Dit duurt al gauw zes 6 maanden. Als de uitkomst van het Bibob-onderzoek positief is, tekenen de gemeente en de bouwers de contracten voor de ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad. Dan maken we de namen en plannen van de bouwers bekend en begint de voorbereiding van de bouw.
Maximaal 162 werkruimten

De marktpartijen zijn allebei nieuwkomers in de ontwikkeling van een prostitutiezone. Zij willen in totaal 128 werkruimten maken voor raamprostitutie op de strook grond aan de Einsteindreef, haaks op de Vecht. Op het Nieuwe Zandpad is ruimte voor maximaal 162 werkruimten. Voor de andere 34 werkruimten mag een marktpartij zich nog melden.

Met het Nieuwe Zandpad biedt Utrecht ruimte voor ondernemers die ervoor zorgen dat sekswerkers zelfstandig hun beroep kunnen uitoefenen. Dat moeten zij kunnen doen in een prettige werkomgeving en met minimale overlast voor de buurt.

Lees de raadsbrief over de intentieovereenkomst (februari 2018)Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.