Ook 2e mogelijke bouwer Zandpad trekt zich terug

De komst van prostitutiezone het Nieuwe Zandpad lijkt verder weg dan ooit. Nadat eind april een mogelijke exploitant afhaakte heeft zich nu opnieuw een partij teruggetrokken. Deze partij is bang voor de mogelijke risico’s van de uitkomsten van het Bibob-onderzoek. Op dit moment is er niemand die de nieuwe prostitutiezone wil bouwen en exploiteren.

Beide investeerders wilden samen in totaal 128 werkruimtes realiseren, waarvan zes voor zzp’ers. Het bestemmingsplan biedt plaats aan 162 ramen. Met een Bibob-onderzoek wil de gemeente uitsluiten dat bedrijven crimineel geld gebruiken voor hun bedrijfsvoering. ,,De partij vindt bij nader inzien het risico te groot dat zij, als het Nieuwe Zandpad in bedrijf is, op basis van de Bibob-clausule de huurovereenkomst met een of meer exploitanten tussentijds moet beëindigen, en dat het Nieuwe Zandpad dan geheel of gedeeltelijk wordt gesloten”, schrijft burgemeester Van Zanen in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente Utrecht gaat nu met bedrijven praten die mogelijk alsnog interesse hebben in de ontwikkeling van de prostitutiezone. Deze bedrijven hebben zich niet ingeschreven voor de zogeheten tenderprocedure van de gemeente, maar zijn mogelijk wel nog geïnteresseerd. Deze maand moeten er nog ‘oriënterende gesprekken’ plaatsvinden.

Tik op de vingers
Naast deze problemen heeft het stadsbestuur ook nog een tik op de vingers gekregen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De gemeente Utrecht heeft in haar regels opgenomen dat sekswerkers zich verplicht moeten registreren bij de gemeente. Sekswerkers moeten daarin een aantal gegevens met de gemeente delen, maar de AP geeft daar geen toestemming voor. Burgemeester Van Zanen schrijft in zijn brief aan de gemeenteraad tegen die beslissing in beroep te gaan.

Raadsbrief Mei 2018

Lees de Raadsbrief hier: https://www.docdroid.net/iDQ0KtX/08-05-2018-raadsbriefstand-van-zaken-het-nieuwe-zandpad.pdf

Bron: AD.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.