#Zandpad Nieuws Januari 2017

nieuwe zandpad02

Borg
De bouwer van het Nieuwe Zandpad wil ‘borg’ gaan vragen aan toekomstige exploitanten, zo hoorden we recentelijk uit betrouwbare bron. Het bedrag dat aan borg moet worden betaald is afhankelijk van de hoeveelheid kamers die een exploitant wil gaan verhuren. Het zou gaan om 3 tot 8 maanden huur die vooruit betaald moet worden en kan op die manier oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s. De bouwer zou dit willen vragen als een ‘garantie’.

Op zich niet zo’n vreemde gedachte als je bedenkt dat er enkele miljoenen euro’s moeten worden geinvesteerd in grondexploitatie, bouw van kamers etc. Mede vanwege het feit dat de Gemeente Utrecht de duurste bouwer uitkoos uit de tender. Nadelig aan dit plan is dat veel beginnende exploitanten zo’n bedrag waarschijnlijk lastig zullen kunnen opbrengen. En laat exploitanten met interesse in het Nieuwe Zandpad nou net niet al te dik gezaaid zijn.

In een recente ‘geheime’ raadsvergadering is gevraagd of de gemeenteraad wilde instemmen met het voorstel van de bouwer, dat deed de raad. Ook is ingestemd met het voorstel dat de Bibob procedure voor exploitanten pas gaat lopen nadat de hoge borg betaald is. Opnieuw worden er dus een extra drempels opgeworden om te kunnen exploiteren aan het Nieuwe Zandpad. De vraag is of er straks uberhaubt nog een exploitant gevonden wordt die aan deze eisen kan voldoen. Of zou de gemeente de drempels juist opzettelijk te hoog maken?

Nieuwe Exploitant
Over nieuwe exploitanten gesproken; het lijkt erop dat er toch een nieuwe partij is opgedoken, onder de naam; Charge Kamerverhuur. Er is een KVK inschrijving en een facebook-pagina aangemaakt, dus dan besta je. We zijn benieuwd of Charge Kamerverhuur zich de komende tijd bekend zal gaan maken.

15136013_642367145951482_7013526241717353722_n

Freya
Opnieuw verwarring over Freya, het bedrijf van ex-zandpad prostituée Caja van Tolie. Een aantal weken geleden werd ten onrechte geschreven dat ze haar exploitatie business stopte. Deze week werd ze gebeld door verschillende media (AD, RtvUtrecht en de Telegraaf) met de vraag of ze zich opnieuw had ingeschreven als exploitant voor het Nieuwe Zandpad. Dit bleek niet het geval. Wat wel het geval bleek was dat de Gemeente Utrecht dit recent had verkondigt. Misschien in een vlaag van verstandsverbijstering of misschien juist om goede sier te maken.. Helaas is Freya gestopt in Utrecht, met dank aan diezelfde gemeente.

Gooiland Beveiliging
Vorige week kwam het nieuws dat Gooiland Beveiliging (Midned) wordt overgenomen door Securitas. Het bedrijf van Marc Kramer draagt straks een andere naam, maar voor de meeste werknemers zal er niet veel veranderen. Voor Mark Kramer zelf wel, want het lijkt erop dat hij wat anders gaat doen. Wat hij gaat doen wordt uit dit artikel alleen niet helemaal duidelijk. Marc Kramer was het ook die in 2013 alle boten van Engrapol wilde gaan exploiteren toen er nog sprake was van een doorstart van het oude Zandpad. Nu heeft hij het gevoel ‘op vakantie te gaan’. Zal hij zich volledig op exploiteren gaan storten, of zal hij daadwerkelijk op vakantie gaan?

Marc Kramer tijdens zijn dagen bij Gooiland Beveiliging


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.