Tippelzone wordt toch verplaatst

32395324

De Utrechtse Europalaan raakt definitief zijn tippelzone kwijt. De ‘Baan’ past niet in deze plannen voor het gebied voor een nieuwe stadswijk. De gemeenteraad krijgt deze maand van burgemeester en wethouders drie alternatieve locaties voor de prostituees op de Europalaan voorgeschoteld. Hieruit kunnen ze er een kiezen. Daarnaast is er ook nog een, weliswaar zeer kleine, kans dat ‘De Baan’ definitief verdwijnt.

De verplaatsing van de zone zal zeker jaren in beslag gaan nemen, verwacht SP-wethouder Paulus Jansen. Het gebied langs het Merwedekanaal tussen de globaal Villa Jongerius en de A12 (65 hectares) wordt de komende 15-20 jaar verbouwd tot stadswijk. Het is een van de laatste grote zogeheten inbreilocaties van utrecht.
Koop-huurwoningen

Er komen rond de 10.000 woningen te staan, waarvan een groot deel hoogbouw met huren boven de sociale huurgrens. De woningdichtheid wordt 150 woningen per hectare. Het percentage koop-huurwoningen is nog onbekend.

In de gemengde stadswijk komen een school voor middelbaar onderwijs, basischolen en winkels. De gemeente wil dat de toekomstige bewoners zoveel mogelijk de fiets en het openbaar vervoer gaan gebruiken. Het gebruik van de auto wordt ontmoedigd.

In dit gebied langs het Merwedekanaal liggen onder meer de Jaarbeurs, de remise van de stadsbussen en een hulpcentrale van de Eneco. De eerste is met sportvereniging Zwaluwen Utrecht 1911 in gesprek voor de aanleg van (voetbal)velden op het dan van haar toekomstige nieuwe parkeergarage. De remise verdwijnt uiterlijk in 2019. Omdat dan het huurcontract met de gemeente afloopt. De remise verhuist vrijwel zeker naar Westraven. De hulpcentrale van Eneco verdwijnt vrijwel zeker, aldus Jansen.

Bron: Ad.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.