5 September: Schouw aan het Nieuwe Zandpad

Op 5 september 2019 zal er een schouw van het Nieuwe Zandpad plaatsvinden, op locatie. Hier krijgt Burgerinitiatiefnemer Sofyan al Kandoussi de kans ter plekke zijn bezwaren toe te lichten. De Raadsinformatieavond op locatie bestaat uit verschillende onderdelen. Vanaf het verzamelpunt bij de Marnixbrug volgt een rondleiding over het terrein waar in de toekomst de prostituees vanachter ramen hun klandizie kunnen verleiden. Na de schouw wordt de bijeenkomst verplaatst naar ZIMIHC theater Stefanus aan de Braziliëdreef. Ook Caja van Tolie (Freya) zal één van de sprekers zijn.


Vooral bewoners van de wijken Overvecht, Zuilen en Ondiep zijn tegen de komst van een prostitutiezone op de vastgestelde locatie. Eén van hen is Suzanne Janse: ‘Wij hebben eerder namens alle buren een beroep gedaan op de Raad van State, dat is helaas niet gelukt. Ik ga wel naar deze schouw, ik wil horen wat de gemeente te zeggen heeft, maar ik ben sceptisch.’ Een deel van de bewoners in de omliggende wijken wil de prostitutiezone in de woonwijk wel accepteren mits er voldoende maatregelen worden getroffen voor de veiligheid van omwonenden.

D’66 raadslid Ellen Bijsterbosch laat weten dat de Raadsinformatieavond op locatie vooral is bedoeld voor raadsleden om zich te laten informeren. Bijsterbosch: ‘Hoe de avond er precies uit zal zien is nog niet helemaal vastgesteld, er zal geen vooraf vastgestelde spreektijd zijn, we zullen eerder met elkaar in gesprek gaan; raadsleden en bewoners en andere belanghebbenden. De schouw is ook bedoeld om meneer Al Kandoussi, die het burgerinitiatief heeft ingediend, gelegenheid te geven zijn bezwaren ter plekke toe te lichten.’

Voorafgaand aan de Raadsinformatieavond, is er om 14:00 uur in het Stadhuis een technische bijeenkomst over het Nieuwe Zandpad. Genodigde experts zullen toelichting geven over het Nieuwe Zandpad, publiek mag hierbij aanwezig zijn als toehoorder.

Meer informatie over de Raadsinformatieavond is hier te vinden:
https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Utrecht/b92bee28-a535-4346-a7e7-16c4b660fa64

 Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.