Boete voor Gemeente Utrecht om Hardebollenstraat

Jan van Zanen in de Hardebollenstraat

Voor elke dag dat de gemeente Utrecht geen besluit neemt over het al dan niet heropenen van de prostitutieramen aan de Hardebollenstraat, moet zij een boete van 250 euro betalen. Dat heeft de rechter dinsdag beslist. Over tien dagen gaat het vonnis in.
De boete kan oplopen tot maximaal 37.500 euro. Advocaat Bernard Tomlow had namens beoogd exploitant Freya een dwangsom tegen de gemeente geëist toen burgemeester Jan van Zanen eind april een besluit over heropening van de Hardebollenstraat uitstelde tot half mei. Hij had eerder beloofd voor 1 april tot een besluit te komen. Er was echter informatie bij de gemeente binnengekomen waardoor hij uitstel nodig zei te hebben.


Tomlow vond nieuw uitstel na drie jaar dichte ramen onaanvaardbaar, omdat Freya aan alle voorwaarden voor een vergunning voldeed. Hij vocht het uitstel met succes aan. De rechter vindt dat er voldoende tijd is geweest sinds een rechtszaak in 2015 om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen. Uitstel had alleen gemogen in overleg met alle betrokken partijen.

Van Zanen heeft de gemeenteraad onlangs laten weten dat hij de boete eventueel voor lief zou nemen. Bovendien hoeft de boete niet hoog op te lopen, omdat die op 13 mei ingaat en Van Zanen beloofd had ‘half mei’ met een besluit te komen.

Tomlow noemt de uitspraak een grote overwinning. ,,Als een bestuursrechter de gemeente terechtwijst, dan is er heel wat mis met de besluitvorming. De tactiek om zoveel mogelijk te vertragen, zoals veel bestuursorganen dat doen, wordt hier flink veroordeeld.”

Bron: AD.nl


One Comment on “Boete voor Gemeente Utrecht om Hardebollenstraat”

  1. F.Snel schreef:

    Schandalig dat de heer van Zanen durft te zeggen een boete voor lief te nemen . Uit eigen zak dan maar en niet uit de gemeenschap kas .


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.