“Eerste 64 werkruimtes Nieuwe Zandpad in het voorjaar 2017 open”

nieuwe zandpad02
9 november 2016 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de bezwaren van bewoners tegen het bestemmingsplan voor ‘Het Nieuwe Zandpad’. De Raad van State heeft – als hoogste bestuursrechter – de bewaren ongegrond verklaard. Het Utrechts college verwacht nu dat de eerste 64 werkruimtes in het voorjaar van 2017 worden geopend.

De gemeente heeft Beja Accommodaties geselecteerd om het Nieuwe Zandpad te bouwen en een omgevingsvergunning verleend. Voordat de zone daadwerkelijk in bedrijf is, moeten nog een aantal belangrijke stappen worden genomen. Zo loopt nog een Bibob-onderzoek (een integriteitsbeoordeling) naar de bouwer en de wijze van financiering. De exploitanten van de nieuwe werkruimten moeten over een vergunning beschikken. In het kader van die vergunningaanvragen vindt ook een bibob-toets plaats. Als alles volgens plan verloopt worden de eerste 64 werkruimten in het voorjaar van 2017 geopend.

Met een vertegenwoordiging van de omwonenden doet de gemeente er alles aan om te komen tot goed beheer van de prostitutiezone, om eventuele overlast tegen te gaan.

Bron: deStadUtrecht.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.