Gemeente Utrecht maakt stemming in aanloop naar rechtszaak

grotebozewolfsen

Uitgerekend kort voor de rechtszaak van de WEGRA begint de gemeente Utrecht met het (gedeeltelijk) vrijgeven van de bestuurlijke rapportage. Een beproefde tactiek om via de publieke opinie druk op de rechter uit te oefenen. Uit wat RTV-Utrecht als boodschappenjongen van de gemeente besproken heeft, dragen de geopenbaarde documenten niet bij aan een hernieuwde visie op de sluiting; alle in het artikel genoemde zaken – het gebroken been, de zwangere vrouw, de lange werktijden, blauwe plekken en de extra betalingen – zijn namelijk indertijd bij de voorzieningenrechter al aan de orde geweest en geen van alle zijn serieuze symptomen van mensenhandel. Er blijkt dus zeer waarschijnlijk niet meer in de rapportage te staan dan wat we al een half jaar weten. Bovendien hebben de gemeente en de politie tot ver in het verleden moeten spitten om deze beweringen aan te dragen (voor 2010).
Langzamerhand wordt duidelijk waarvan kritische beschouwers in meerderheid al sinds vorige zomer uitgaan: de intrekking der vergunningen was een smerig staaltje blufpoker mogelijk gemaakt door een kwalijke rol van de politie en een partijdige rechter.

In de media zijn Zandpad-exploitanten klaarblijkelijk al veroordeeld..

rtvu-exploitanten

nieuws-twitter

Als het om talmen bij ingrijpen tegen mensenhandel aan het Zandpad gaat – er is overigens nooit hard bewijs geleverd dat dit bij meer dan 1% van de aldaar werkende vrouwen speelde -, moet er als eerste naar haar gewezen worden die zo graag naar anderen wijst: de politie Utrecht. Zij was het namelijk die een slachtoffer in de Visdiefzaak – in bezit van veel meer symptomen dan die de Wegra over het hoofd zou hebben gezien- kennelijk willens en wetens van 19-05-2011 tot 11-09-2011 liet doorwerken..

De rechtszaak dient op 14 april.

Door: STL


5 reacties on “Gemeente Utrecht maakt stemming in aanloop naar rechtszaak”

 1. Jacob schreef:

  Gaat de gemeente nu alle bedrijven met een wat minder sociaal beleid sluiten??
  Dan staat ze nog wel wat te doen!!

 2. Dame schreef:

  Ik heb er gewerkt en weet ook om welke zaken gaat
  Die hoog zwangere vrouw nooit gezien hoewel ik wel eens een zwanger meisje heb gezien
  En voor zwangerschap waren geen regels vastgesteld
  Noch door Wegra noch door de politie

  Klagen bij de politie? Ik weet ook hier om wie t gaat en deze Dame sprak expres kwaad en is daarom weggestuurd.
  Gebroken been? Niet gezien maar als het zo was? Mag dat meisje dat niet zelf bepalen? En als iemand er op tegen was kam daar in overleg toch ook een besluit in genomen worden?
  In plaats van 230 vrouwen werkloos te maken?
  Ik neem deze punten niet serieus aangezien de gemeente en politie niet eerder optrad of opmerkingen over maakte
  Ik blijf geloven in de dubbele agenda want voor de bestwil van de vrouwen is f zeker niet
  En waar is de beloofde oplossing
  Wegra staat in de kou
  Maar de dames staan in de noordpool!!

  • Marinus schreef:

   Helemaal mee eens Dame. Er word hier zeker een vies spel gespeeld. En wie zijn de grootste uitbuiters juist de gemeente en de belastingdienst. En het ergste is nog waar de meeste mensenhandel is. Europa laan dat blijft open. Waarom denk je. Dat is van hun zelf. Dat ze daar maar eens een onderzoek in stellen. Daar staan pooiers te wachten voor de dames de broek al aan hebben. Maar daar klagen ze niet over.

 3. Marinus schreef:

  De grootse profiteurs zijn gemeente en belastingdienst. Deze dames werken zelfstandig. Betalen belasting. Gemeente politie werkt al jaren samen met wegra controle elke maand. Dames moeten van wegra boven de 21 zijn.strenge regels camera’s wat moet er nog meer gebeuren. Betere begeleiding dan zandpad bestaat er niet. Dure huur. Nou zandpad is de goedkoopste werkplek van Nederland. De heer Wolfsen beloofde de Dames dat zandpad open tijdelijk zou gaan voor de kerst. Nou niks is minder waar. Maar dat zijn we wel gewend van Wolfsen. Meneer de nieuwe burgermeester zou zo snel mogelijk er alles al doen om de dames zo snel mogelijk weer terug naar hun werkplek terug te laten komen. Nou meneer burgermeester waar blijf u met u beloftes. ?nee hoe meer ik lees hoe meer ik zie dat hier een vies vuil spel aan het spelen zijn. Hij ziet de rechtszaak goed te tegenmoed. Nou dan zal die toch meer bewijs moeten hebben dan wat die nu heeft. Het is open of uitkopen burgermeester. ,,,,,,,

  • Marinus schreef:

   Dubbel agenda. Ja zeker. Juni werden de eerste boten gesloten. Juli werd bouwplan voor nieuwe woonwijk goed gekeurd. Augustus andere boten dicht. Wie is hier de grootse leugenaars. De exploitanten of de gemeente ?? Nou overduidelijk toch. Zeer zeker dubbel agenda hier. Schande dat er zo’n vies spel bespeelt word. In onze eigen stad. Dat noemt men witte boord criminele dus wie is hier de boef. Juist meneer van Zanen. Meeloper van Wolfsen ….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.