Freya overhandigt text aan gemeenteraad tijdens RIA

RIA-Text-Freya
Klik op bovenstaand afbeelding voor de volledige text van Freya.

Gisteravond was er een raadsinformatieavond (RIA) over prostitutie in aanloop naar het aangevraagde spoeddebat  over dit onderwerp van aankomende donderdag.
De raad wilde zich opnieuw laten informeren door verschillende betrokken partijen. Opmerkelijk is dat Freya Exploitatie geen gelegenheid kreeg om haar zegje te doen, terwijl ze inmiddels toch één van de hoofdrolspelers is in de situatie Zandpad van dit moment. Om die reden overhandigde Freya de gemeenteraad een pamflet met haar boodschap. Klik op de afbeelding hierboven voor de volledige text.

Aankomende donderdag is het spoeddebat over het afwijzen van tijdelijke raamprostitutie aan het Zandpad.


One Comment on “Freya overhandigt text aan gemeenteraad tijdens RIA”

  1. Wil Post / toezichthouder schreef:

    In juli adviseerde de burgemeester van Utrecht aan vrouwen v/h Zandpad om zelf te exploiteren. Zij zouden een vergunning snel kunnen krijgen, ze waren immers al jarenlang geregistreerd.

    Vanaf oktober voldeden de vrouwen van Freya aan alle voorschriften die waren opgesteld.
    Er waren huurcontracten voor de boten, de HB-straat, een businessplan, voorgestelde opleidingen, een broodfonds en (vrouwelijke) beveiliging.

    In december besloot de Raad echter de regels te veranderen!

    Om aan de nieuwe regels te voldoen werd de huur voor de HB-straat verlaagd door eigenaressen, Le Comte. De eigenaar van het Zandpad echter, Wegra, ging de huurcontracten niet verlengen, maar procederen. De rechter heeft de termijn waarbinnen hij uitspraak doet verlengd..

    De nieuwe burgemeester vertelde in januari een tijdelijke locatie te regelen, maar trok die toezegging ook weer in. Op (12/6) stelt de Raad daar vragen over, ik ben het vertrouwen in de Utrechtse burgemeesters inmiddels kwijt.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.