Kort Nieuws Februari

CUz2X5AWoAAL50U.jpg large
Het is een tijdje stil geweest rondom ‘prostitutie in Utrecht’. Niet omdat er geen nieuws was, wel omdat partijen als de Gemeente Utrecht de laatste tijd een ‘media-stilte’ leken te houden. Op de achtergrond is er namelijk redelijk wat gaande.
In deze blogpost een aantal noemenwaardige nieuwtjes omtrent de ‘vorderingen’ van het Nieuwe Zandpad en de heropening van de Hardebollenstraat.

Hardebollenstraat
De heropening van de 17 ramen aan de Hardebollenstraat lijkt op dit moment dichtbij dan ooit. Exploitant Caja van Tolie van Freya, die op verzoek van de gemeente Utrecht in 2013 een vergunningsaanvraag voor de ramen heeft gedaan, heeft goede verwachtingen op een positieve uitkomst. “Van Zanen schijnt gezegd te hebben dat prostitutiebestemming niet gewijzigd wordt”, aldus Van Tolie. Het schijnt dat zelfs de Bibob al is afgerond. De uitslag wordt blijkbaar door de gemeente alleen nog angstvallig geheim gehouden. Een negatieve uitslag zou waarschijnlijk direct openbaar zijn gemaakt.
“Een positieve uitslag van de Bibob is een enorme stap dichtbij exploiteren”, zegt Caja. Alleen burgemeester Van Zanen moet nu nog goedkeuring geven. Of deze goedkeuring ook daadwerkelijk gegeven wordt zullen we weten na de hoorzitting van volgende week donderdag (25 februari). In deze hoorzitting worden de argumenten van buurtbewoners, meestal tegenstanders van heropening, gewogen tegen de argumenten van Freya. Want dat een aantal buurtbewoners fel tegen de terugkomst van de rode lampen is is inmiddels wel duidelijk, er is zelfs een actiecomité opgericht. Een aantal buurtbewoners gaat zelfs zo ver dat ze gelijk de politie te bellen wanneer van Tolie zich in de buurt begeeft. Scheldend en filmend proberen ze haar op andere gedachten te brengen. “Hoeren zijn geen mensen, ze moeten oprotten” werd er gister door een van de buurtbewoners geroepen. Caja was die middag toevallig in de straat voor een opname van Eenvandaag over de mogelijke heropening.
Het geeft een goede indruk van hoever onwonenden willen gaan om prostitutie in de Hardebollenstraat tegen te houden.
De Eenvandaag uitzending staat voor donderdag 18 februari geplanned. Op die dag zullen er ook een aantal raadsleden de Hardebollenstraat aandoen om een indruk te krijgen van de gerenoveerde kamers.

Het Nieuwe Zandpad
Ook over het ‘Nieuwe Zandpad’ zijn er wat nieuwtjes. Er is namelijk een bouwer aangetrokken, maar de naam van deze bouwer is tot op heden is deze nog niet bekend gemaakt. Vreemd, want volgens een door de gemeente opgestelde planning zou dat al in Januari gebeurt moeten zijn.
Volgens de laatste planning zou ook de bomenkap aan de Einsteindreef in een van de eerste maanden van 2016 moeten plaats vinden. Dit in verband met het broedseizoen. In de Flora- en Faunawet wordt geen datum genoemd voor wanneer het broedseizoen precies is, waarschijnlijk omdat broedperiodes per vogelsoort verschillen. Maar aangenomen wordt dat dit voornamelijk tussen Maart en Juli zal zijn. Wanneer er dus niet voor deze tijd gekapt wordt zal het bouwrijp maken van de grond voor het Nieuwe Zandpad opnieuw vertraging oplopen. Verschillende wethouders en raadsleden van de Gemeente Utrecht willen niet reageren op de vraag wanneer er zal worden gestart met de kap.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.