Vergunning Freya Hardebollenstraat ter Inzage

hardebollenstraat-in-early-morning

Goed nieuws. Eén dezer dagen komt de vergunningsaanvraag van Freya Exploitatie ter inzage te liggen. Dit betekend dat de exploitatie aanvraag van Freya voor de Hardebollenstraat door de gemeente in principe is goedgekeurd. Het zal nu voor derde partijen mogelijk worden de aanvraag in te zien en/of bezwaar in te dienen.

Update 01-10-15: De vergunningsaanvraag is hier te vinden.

De vergunnings aanvraag van Freya loopt al vanaf 7 november 2013, en is geinitieerd door Caja van Tolie. Dit was op advies van toemalig burgemeester Wolfsen die, na het sluiten van alle prostitutie ramen in Utrecht graag wilde dat de vrouwen zelf gingen exploiteren. Dat was althans het verhaal voor de goedgelovige Bühne. Hij had vermoedelijk niet verwacht dat Caja van Tolie als één van de weinige dames ook de daad bij het woord zette en Freya begon.

Want soepel verliep de aanvraag niet. Op 14 november 2013 werd de aanvraag dan wel ontvankelijk verklaard, later vondt de gemeente meerdere malen dat deze niet voldeed aan alle eisen. Van Tolie stelde echter dat de eisen tijdens de aanvraag door de gemeente werden veranderd.
In twee jaar tijd is de vergunnings aanvraag vijf keer aangepast, en zijn er 6 verschillende huurcontracten voor de panden aan de Hardebollenstraat opgemaakt. Zonder succes, en eind 2014 stokte de aanvraag. Dit leidde tot een rechtzaak, waarbij op 2 juni 2015 de rechter Freya ‘gelijk’ gaf en uitsprak dat de gemeente opnieuw naar de aanvraag moest gaan kijken.

Hieronder een kort overzichtje met belangrijke data tijdens het traject van de vergunnings aanvraag:

7 november 2013 Exploitatie aanvraag ingediend.
14 november 2013 Ontvankelijk verklaard.
10 april 2014 Weigering vergunning.
10 september 2014 Hoorzitting bezwaarcommissie.
9 december 2014 Weigering bezwaarcommissie
2 juni 2015 Rechtzaak gewonnen door Freya.
1 oktober 2015 Vergunning ter inzage.

Nu lijkt de lange adem van Freya dus toch vruchten af te werpen, en komt de aanvraag eindelijk ter inzage te liggen. Wel is het nog wachten op de uitkomst van de landelijke Bibob, en de bezwaren van de buurtbewoners. Toch is er hoop voor de Hardebollenstraat.


One Comment on “Vergunning Freya Hardebollenstraat ter Inzage”

  1. Frans Snel schreef:

    Lieve Caja ,hou met het volgende rekening :De bewonersvereniging gaat in bezwaar bij de voorzieningsrechter . Deze rechters (durven) nemen geen beslissing . Wordt dan doorgestuurd naar RAAD VAN STATE . Ben je weer anderhalf jaar verder . Dit somber beeld schets ik uit ervaring . Maar sterkte toe gewenst toi toi .


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.