Utrechts Zandpad Gaat Internationaal in Reportage ARTE

800px-Arte-Logo.svg
Vandaag heeft de Frans-Duitse TV zender ARTE op het Zandpad en de Hardebollenstraat opname’s gemaakt voor een reportage over het huidige prostitutiebeleid in Utrecht, of misschien beter gezegd; het ‘geen-prostitutiebeleid’ van de stad. Aanleiding voor ARTE om naar Utrecht af te reizen is het, door Amnesty recent aangenomen voorstel, om te pleiten voor het wereldwijd decriminaliseren van prostitutie. En laat raamprostitutie in Utrecht nu net al 2 jaar lang ‘illegaal’ geworden zijn.

IMG_20150821_211404-01Caja van Tolie & Advocaat Tomlow in de Hardebollenstraat

ARTE ging in gesprek met onder andere Caja van Tolie (Freya Exploitatie), haar advocaat Tomlow, Prof. Dina Siegel (hoogleraar criminologie) en een anonieme sekswerker. Waarbij onder andere gesproken werd over de redenen voor sluiting van de ramen en de gevolgen hiervan voor de betrokken prostituées. Ook werd er gesproken over de moeizame strijd van een aantal ex-zandpad sekswerkers om de huidige ramen, naar idee van de gemeente, opnieuw te openen. Er is gefilmd op het Zandpad en in de Hardebollenstraat (zie foto’s).

Ook de gemeente Utrecht is gevraagd mee te werken aan de reportage, maar die hebben vooralsnog geweigerd. Als reden werd gegeven dat er in de Nederlandse media al genoeg aandacht aan besteed is. Wat ergens vreemd is om te horen van een gemeente die de stad Utrecht, met het binnenhalen van de Tour de France, graag internationaal op de kaart wil zetten. Tenzij ze natuurlijk beseffen dat ze bij meewerken, op welke manier dan ook, zullen bijdragen aan een negatieve beeldvorming van de stad Utrecht en het door de gemeente gevoerde prostitutiebeleid.

De reportage zal binnenkort worden uitgezonden in Frankrijk en Duitsland, en zal daarna online te bekijken zijn.
Meer info op Arte.tv

ARTE_Hardebollenstraat_01

IMG_20150821_211241Caja van Tolie in gesprek met Dina Siegel
CM8HD6qWoAA47fY.jpg large

 Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.