Gemeente om de tafel over vergunning prostitutieramen Hardebollenstraat

hardebollenstraat-in-early-morning
Freya Exploitatie van Caja van Tolie gaat met de gemeente Utrecht om de tafel om te onderhandelen over een exploitatievergunning voor de prostitutiepanden op de Hardebollenstraat. Dat is vandaag, dinsdag 2 juni, beslist tijdens een zitting van de bestuursrechter.

Freya had bij de bestuursrechter bezwaar gemaakt tegen het weigeren door de gemeente Utrecht van een exploitatievergunning voor de prostitutieramen aan de Hardebollenstraat. Volgens de gemeente vroeg de eigenaar van de panden, Le Compte, zoveel huur dat ze in feite mede-exploitant was. En dan zou de naam van Le Compte ook op de aanvraag voor een exploitatievergunning moeten staan.

Inmiddels ligt er een nieuwe huurovereenkomst tussen Le Compte en Freya die voldoet aan de eisen van de APV (Algemene Plaatselijke Verordeninig). Hierin staat dat de huur niet hoger mag zijn dan 15 procent van de WOZ-waarde van de prostitutiepanden.

Le Compte heeft de huurprijs fors laten zakken. Vroeg het bedrijf eerst voor een kamer van 16 vierkante meter 1800 euro per maand, in de nieuwe huurovereenkomst is dat nog maar 470 euro. Hiermee is de totale huur voor de 17 werkplekken gedaald van 428 duizend euro naar 112 duizend euro per jaar.

De gemeente Utrecht en Freya gaan op basis van deze nieuwe huurovereenkomst om de tafel om te onderhandelen over de aanvraag van de exploitatievergunning. Dat gaat naar verwachting een week of twee duren, aldus een juridisch medewerker van de gemeente. Daarna volgt een Bibob-procedure waarbij gekeken zal worden naar de ‘integriteit’ van Freya en of er geen banden zijn met het criminele circuit. Tegelijkertijd zullen ook de belangen van de omwonenden meegewogen worden die zich verenigd hebben in de stichting Leefbare Breedstraatbuurt en die zich verzetten tegen de terugkeer van de prostitutieramen aan de Hardebollenstraat.

Bron: deStadUtrecht.nl – Mario Gibbels


2 reacties on “Gemeente om de tafel over vergunning prostitutieramen Hardebollenstraat”

  1. F.Snel schreef:

    Wordt een zware strijd . Voor als nu de omwonende er zich mee gaan bemoeien .Dan krijgen we het excuus : Het woon en leef klimaat wordt aangetast . Heb het zelfde probleem in Alkmaar voor EEN kamer .Rechtszaak 10 juli misschien interessant om bij te houden .

  2. […] Want soepel verliep de aanvraag niet. Op 14 november 2013 werd de aanvraag dan wel ontvankelijk verklaard, later vondt de gemeente meerdere malen dat deze niet voldeed aan alle eisen. Van Tolie stelde echter dat de eisen tijdens de aanvraag door de gemeente werden veranderd. In twee jaar tijd is de vergunnings aanvraag vijf keer aangepast, en zijn er 6 verschillende huurcontracten voor de panden aan de Hardebollenstraat opgemaakt. Zonder succes, en eind 2014 stokte de aanvraag. Dit leidde tot een rechtzaak, waarbij op 2 juni 2015 de rechter Freya ‘gelijk’ gaf en uitsprak dat de gemeente opnieuw naar de aanvraag moest gaan kijken. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.