28 Maart, Reportage Argos over sluiting Zandpad


De gemeente Utrecht sloot bijna twee jaar geleden de raamprostitutie aan het Zandpad. Op ruim dertig boten in de Vecht verhuurden exploitanten ramen aan prostituees. Voorjaar 2013 trok toenmalig burgemeester Aleid Wolfson de exploitatievergunningen voor de boten in. Ruim 300 prostituees zijn daarmee hun vertrouwde werkplek kwijt. De boten aan de Vecht, aan de rand van Utrecht,  zijn dicht. Er is al bijna twee jaar geen raamprostitutie meer in Utrecht. Terwijl prostitutie sinds 2000 een gelegaliseerd beroep is. Waarom trok de gemeente de exploitatievergunningen in? Waarom moeten alle prostituees boeten terwijl de meesten er gewoon veilig werkten? En waar zijn de prostituees gebleven? Argos over de ondoorgrondelijkheid van een politiek besluit. Een reportage van Coco Gubbels en Irene Houthuijs Meer info:  http://argos.vpro.nl/seizoenen/2015/afleveringen/28-03-2015
 


One Comment on “28 Maart, Reportage Argos over sluiting Zandpad”

  1. WilliePost schreef:

    Als iemand slachtoffer dreigt te worden van mensenhandel, dan moet je dus snel voor extra veiligheid zorgen. Een exploitant had daarom al een miljoen uitgegeven voor extra controle met hulp van ICT-toepassingen.

    De gemeente daarentegen sloot de werkplekken, waarmee honderden jonge vrouwen bed, bad, verwarming, keukentje en 24 uur per dag toezicht kwijt raakten. Ze werden naar de Europalaan, een tippelzone, verwezen, mochten wel op straat werken. De onveiligheid is nog nooit zo groot geweest.

    Sekswerkers gaven aan vooral de loopplank veilig te vinden. Ze konden zien of iemand stoned, dronken of agressief was. Een politie-inspecteur vertelde, dat bestuurders dure villa’s wilden bouwen. De sluiting heeft mij in ieder geval duidelijk gemaakt wie je wel en niet kunt vertrouwen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.