‘Wegbestemmen’ raamprostitutie Hardebollenstraat nog niet zo eenvoudig

hardebollenstraat-in-early-morning
Sinds de raamprostitutie op de Hardebollenstraat is verdwenen is de overlast in de Breedstraatbuurt een stuk verminderd. De prostitutie op de Hardebollenstraat definitief ‘wegbestemmen’ is echter nog niet zo eenvoudig, zo blijkt uit een notitie die wethouder Paulus Jansen op verzoek van onder meer het CDA heeft laten opstellen.


Een gemeente kan een nieuw bestemmingsplan opstellen en daarmee het bestaande bestemmingsplan schrappen, aldus de notitie. De gemeente moet dan wel binnen 10 jaar de nieuwe bestemming ook daadwerkelijk realiseren, desnoods door aankoop van de panden waar het om gaat.

Echter een bestemming veranderen doe je niet zomaar. Het belang van de nieuwe bestemming moet zwaarder wegen dan de bestaande rechten en belangen van in dit geval de eigenaar van de prostitutiepanden. De gemeente zal ook de kosten van het wegbestemmen moeten betalen. En bij de kosten gaat het dan om de geleden planschade door de huidige eigenaar en het eventueel uitkopen van de eigenaar.

Er kan echter geen planschade door de eigenaar worden geclaimd bij ‘riskant stilzitten’. Dat is het geval als de eigenaar weet dat een bepaalde functie komt te vervallen maar hij daar niet tijdig op heeft gereageerd.

Het is overigens niet zo dat de gemeente Utrecht erover denkt om de raamprostitutie op de Hardebollenstraat weg te bestemmen, benadrukt wethouder Jansen. De notitie is volgens hem alleen opgesteld omdat vanuit de gemeenteraad de vraag werd gesteld wat de planschade is bij herbestemming voor functies, in dit geval raamprostitutie, waar geen gebruik van wordt gemaakt. (deStadUtrecht.nl)

Bron: deStadUtrecht.nl


One Comment on “‘Wegbestemmen’ raamprostitutie Hardebollenstraat nog niet zo eenvoudig”

  1. caja schreef:

    Nou hoeft Freya alleen nog even de rechtzaak te winnen en er zou weer prostitutie in de Hardebollenstraat kunnen zijn….

    En afwachten of de gemeente na het winnen van de rechtzaak zich nog steeds vasthoud aan dit standpunt. Bij de gemeente Utrecht is dat afwachten want eisen en standpunten veranderen zo’n beetje wekelijks.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.