Freya Exploitatie Stapt naar Rechter om Vergunning Hardebollenstraat

8640314

Caja van Tolie van Freya Exploitatie spant een rechtzaak aan tegen de gemeente Utrecht om het niet willen verlenen van een exploitatie vergunning voor de peeskamers aan de Hardebollenstraat.
De reden van de gemeente om de vergunning te weigeren is het niet voldoen aan de norm voor de verhuurprijs van de panden op de begane grond. Caja verteld echter dat de gemeente, steeds wanneer er met de huidige eigenaren van de panden nieuwe huurprijscontracten zijn opgesteld, de eisen veranderd. Er zijn inmiddels al 5 verschillende contracten geweest met steeds andere huurprijzen om aan de eisen van te gemeente te kunnen voldoen. Maar keer op keer zou de gemeente de norm voor de verhuurprijs dan weer aanpassen.  Het beroep is 13 februari ingediend, en de rechtzaak zal pas pas in juni of juli dienen.


4 reacties on “Freya Exploitatie Stapt naar Rechter om Vergunning Hardebollenstraat”

 1. John schreef:

  Als de tourstart in Utrecht is geweest, gaat alles een stuk soepeler denk ik……….. Zal wel een onderhandeling zijn geweest…

 2. Steven schreef:

  Ik denk dat je de gemeente een stap voor moet zijn; of zelf de gemeente een stap in de goede richting leiden. De huidige gebieden worden herontwikkeld en daar is geen plaats meer voor prostitutie. Beter kan er gezocht worden naar een locatie waar de gemeente geen ontwikkelingsplannen voor heeft. Panden of voormalige woningen op bedrijventerreinen bijvoorbeeld. Wellicht ook het concept van raamprostitutie loslaten. Loophuizen zijn een betere oplossing vind ik.

  • Fietsertje57 schreef:

   Zulke locaties vindt je niet want omwonenden en bedrijven gaan daar eindeloos tegen procederen tot het vergeten is. Zoals bij de eroscentra voor Katendrecht en het Spijkerkwartier. Als er (zeer waarschijnlijk) geen nieuwe exploitant voor de nieuwe prostitutie zone komt is er ook geen alternatief plan. De gemeente kan dit hoofdpijn dossier wel missen.

 3. […] Na de sluiting van het Zandpad adviseerde burgemeester Wolfsen mijn cliënten om een eigen  onderneming op te richten met als doelstelling schone prostitutie. Zijn namen daarvoor de  geuzennaam Freya B.V.. Ik noem dat prostitutie 2.0. Hij zou ze helpen. Twee maanden later past Wolfsen de gemeentelijke wetgeving aan, waardoor het ondernemersplan van de oprichtsters weer aangepast moest worden. In januari 2014 zei burgemeester Van Zanen in een gesprek met cliënten en ondergetekende dat hij zou helpen met tijdelijke werkplekken zolang de nieuwe locatie nog niet klaar was. Ze zouden binnen een paar maanden kunnen beginnen. Hij zegt in de krant dat hij compassie heeft met de slachtoffers, waaronder mijn cliënten. In de praktijk hebben cliënten de laatste anderhalf jaar alleen maar tegenwerking van de burgemeester gehad. Eerst was maandenlang niet duidelijk wat men met de nieuwe regeling bedoelde. Toen er een criterium afgesproken was, hebben mijn cliënten gezorgd dat ze daaraan voldeden. Opeens kwam er weer een ander criterium. De zaak ligt nu bij de Rechtbank. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.