Bouwer Nieuwe Zandpad: ‘extra vertraging Zandpad onnodig’

asfs
Investeerders en bouwers die het nieuwe Zandpad willen ontwikkelen, zijn zeer verbaasd over de nieuwe vertraging die de gemeente Utrecht verwacht bij de realisatie van een prostitutiezone aan de Vecht. Burgemeester Jan van Zanen maakte vorige week donderdag bekend dat niet voor 2017 raamprostitutie weer in Utrecht open gaat.

Volgens ondernemer Bert van der Veen, een van de partijen waarmee Utrecht praat, is dat onnodig laat. ,,Het Nieuwe Zandpad kan in 2015 open”, zegt hij.
Van der Veen spreekt namens één investeringsmaatschappij en twee bouwers. ,,We zijn zeer geïnteresseerd in het bouwvolume. We hebben een voorstel gedaan aan de gemeente. We waren verbaasd om te lezen in de media dat het de gemeente niet gelukt was investeerders te vinden, terwijl wij in gesprek zijn.”

Een hoop stappen
Van Zanen zegt in zijn brief aan de gemeenteraad over de voortgang van de prostitutiezone dat er een hoop stappen gemaakt moeten worden. Hij merkt daarbij verder op dat ‘een risico in deze plannen is dat er wederom geen investeerder wordt gevonden’, daarmee suggererend dat er nu geen geschikte kandidaten zijn.

Woordvoerder Erik Suik zegt namens de gemeente dat Utrecht ‘verheugd’ is dat investeerders brood zien in het Nieuwe Zandpad. ,,We hebben wel te maken met fysieke zaken, zoals het bouwrijpmaken, de ruimtelijke ordeningsprocedures en de screening en selectie van bouwers en exploitanten.”

In december 2015 kan in de visie van de gemeente pas van gunning sprake zijn. De grond kan dan in 2016 bouwrijp gemaakt worden, waarna op zijn vroegst in voorjaar 2017 het Nieuwe Zandpad in bedrijf kan zijn genomen.

Heikel punt
Van der Veen is één van de drie investeerders die nu nog met de gemeente om tafel zitten. Welke de andere twee zijn is niet bekend. Van der Veen beaamt dat er drie partijen zijn. Ze zitten niet gezamenlijk aan bij de gemeente. Voor de investeerders is vooral de combinatie tussen ontwikkelen en exploiteren een heikel punt.

Van der Veen: ,,Wij willen het Nieuwe Zandpad bouwen, maar daarna moet onze bemoeienis ophouden. We willen niet als exploitant optreden. We hebben de gemeente suggesties gedaan om dat op te lossen en houden de opties open. Welke dat zijn kan ik op dit moment niet zeggen.”

Geen risico’s
Volgens de potentiële ontwikkelaar kan én wil hij aan alle voorwaarden van de gemeente voldoen. ,,Onze verstandhouding is goed met de gemeente. Volgens ons zijn er geen risico’s en ook een BIBOB-procedure hoeft bij ons niet lang te duren. We zijn nuchtere noorderlingen en altijd buiten deze branche actief geweest. De enige zaken die vertragend kunnen werken zijn bezwaren uit de buurt en regelgeving.”

Bron: AD.nl


One Comment on “Bouwer Nieuwe Zandpad: ‘extra vertraging Zandpad onnodig’”

  1. Ambtenaren, politici, politie, bankiers, bouwers, beveiligers, hulpverleners, pensioenfondsen, verzekeraars, wetenschappers en exploitanten houden zich allemaal bezig met een vak wat ze niet beheersen. Niemand durft blijkbaar zeggenschap te geven aan de prostituee zelf. Maar de vrouwen die op het Zandpad werkten waren echt niet gek. Caja van Tolie geeft inmiddels zelfs gastcolleges. Ze hadden 24 uur per dag 7 dagen in de week beveiliging, een bed, ligbad, keukentje, airco en verwarming. Wat de veiligheid ten goede kwam was een loopplank. Ze zagen of een klant dronken, agressief of stoned was en konden makkelijk de deur sluiten. De vrouwen hebben een goed businessplan geschreven, met een instapcursus voor een nog veiliger toekomst. Het risico op mensenhandel verminder je uiteraard niet met een nieuwe locatie, wel met een professionele organisatie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.