OM veegt aangiftes Wegra van tafel

Foto: RTV Utrecht

UTRECHT (14-10-2014) – Het Openbaar Ministerie heeft de aangiften van onder meer Wegra tegen burgemeester Van Zanen, oud-burgemeester Wolfsen en de gemeente Utrecht geseponeerd. Wegra en een andere exploitant in de voormalige prostitutiezones in Utrecht hadden aangifte gedaan wegens valsheid in geschrifte, smaad en knevelarij.
De exploitanten zeiden dat er sprake is van valsheid in geschrifte door de gemeente. Die had in een bestuurlijke rapportage geschreven dat er sterkte aanwijzingen van mensenhandel waren en dat klopt volgens de exploitanten niet. Het OM zegt dat die aanwijzigen er wel degelijk zijn en veegt hun aanklacht van tafel.

Ook vinden de exploitanten burgemeester Van Zanen schuldig aan smaad omdat hij ze in uitspraken over het Zandpad in een slecht daglicht zou hebben gezet. Het OM zegt dat Van Zanen zich in algemene bewoordingen had uitgelaten en de exploitanten niet bij naam heeft genoemd.

MENSENHANDEL
Ook een aangifte tegen oud-burgemeester Wolfsen houdt volgens het OM geen stand. Ook Wolfsen sprak in algemene termen over mensenhandel op het Zandpad. Wolfsen zou bovendien hebben gezegd dat er “serieuze vermoedens” waren. Een journalist stelde later dat het ging om mensenhandel, zonder de nuance van Wolfsen.

Ook een beschuldiging van knevelarij is geseponeerd. In dat geval gaat het erom dat een ambtenaar doet voorkomen of er geld gevorderd moet worden, maar waarvan hij weet dat dit niet klopt. Wegra gaat er vanuit dat de gemeente financieel voordeel heeft door het sluiten van ramen, maar het OM ziet niet in wat dat dan zou zijn.

Bron: RtvUtrecht.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.