Eerst een investeerder, dan pas bouwrijp maken Zandpad

grotebozewolfsen

De gemeente Utrecht begint pas met het bouwrijp maken van de nieuwe prostitutiezone aan het Zandpad, als er een investeerder is gevonden. Die voorwaarde heeft de gemeenteraad gisteravond in een geheime vergadering over de grondexploitatie van het Zandpad gesteld door middel van een door de VVD-raadslid Willem Buunk ingediend amendement. Deze nieuwe investeerder zou ook maatschappelijke onderneming kunnen zijn, aldus Buunk.

De Utrechtse gemeenteraad heeft strikte voorwaarden verbonden aan de grondexploitatie voor een nieuwe prostitutiezone aan het Zandpad. Het stadsbestuur moet zekerheid hebben over een private investeerder, voordat er kosten mogen worden gemaakt voor het bouwrijp maken van de locatie.

De VVD diende gisteravond bij de bespreking van financiële contouren (grondexploitatie) van het Nieuwe Zandpad een amendement in waarmee deze voorwaarde is vastgelegd in het raadsvoorstel. VVD-raadslid Willem Buunk: “De bouw van werkruimtes voor raamprostitutie is met veel onzekerheden omgeven, omdat de raad dit alleen mogelijk wil maken als het veilig wordt voor de dames die er werken. Het is cruciaal dat een betrouwbare investeerder durft in te stappen in het project. Als die er niet is, dan willen wij niet dat het stadsbestuur alvast grote investeringen gaat doen in het bouwrijp maken van de beoogde locatie.” Het amendement van de VVD kon rekenen op brede steun in de gemeenteraad.

De zoektocht naar een investeerder loopt tot op heden niet voorspoedig, maar voor de VVD is dat geen reden om de voorwaarden te versoepelen. Eerdere pogingen om zo snel mogelijk tot een tijdelijke alternatieve locatie te komen zijn gestrand. Wat de VVD betreft ligt de nadruk nu op zorgvuldigheid om een definitieve nieuwe locatie beschikbaar te maken in de buurt van het Zandpad. Als het aan de liberalen ligt gaat een investeerder werkruimtes realiseren en verhuren aan betrouwbare exploitanten van raamprostitutie. Willem Buunk: “De exploitanten moeten aan strenge voorschriften voldoen en kunnen hun vergunning verliezen als er aanwijzingen zijn dat vrouwen niet veilig hun werk kunnen doen.”

Met het openen van de grondexploitatierekening kan het stadsbestuur voorlopig doorgaan met de zoektocht naar een investeerder die het risicovolle project aandurft, maar kan dus nog geen geld uitgeven aan voorbereidende bouwwerkzaamheden zo lang die investeerder niet gevonden is. Het besluit over de grondexploitatie is genomen in een geheime vergadering, maar op verzoek van de VVD is de geheimhouding over het besluit na afloop van de vergadering direct opgeheven.

Bron: http://www.vvdutrecht.nl/nieuws_24567/70814/


4 reacties on “Eerst een investeerder, dan pas bouwrijp maken Zandpad”

 1. F.Snel schreef:

  Vergeet ALLE beloftes er zal niet EEN investeerder zich melden voor dit PROJECT ! Zolang men over de zogenaamde veiligheid van de dames blijft praten ( Alleen de COMEDIANTEN ) doen dat TOCH VVD ? Vraag de VVD zich ook af HOE veilig onze MILITAIREN die uitgezonden worden in die MALLOTEN landen het hebben !

  • a4m schreef:

   Geachte Heer F. Snel, denk dat ze daar over het eens zijn in de 2de kamer. de soldaaten hebben er voor gekozen en getekend mochten ze dood neervallen ergens in een ver land en ver van hun dierbare familie en vrienden. maar dat mag blijkbaar. dat hebben ze berekend en doorgerekend bij x aantal doden is het tolerant en acceptabel . maar een sexwerker die braaf haar belasting betaald mag niet.

  • Investor schreef:

   Er is reeds een investeerder aangetrokken


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.