Zandpad Nieuws September

Aannemers durven bouw Zandpad niet aan

grotebozewolfsen

Vorige week kwam het bericht van de gemeente naar buiten dat ze tot op heden nog geen bouwers had gevonden voor de ‘nieuwe-prostitutiezone’, en sprak van een ‘teleurstelling’. Verrast waren we eigenlijk niet. In een vorige blogpost vroegen we ons al af wat het volgende ‘obstakel’ zou worden dat de gemeente de bouw van de nieuwe prostitutiezonè in de weg zou gaan leggen. En ziehier; waar in een van de laatste gemeenteraadsbesprekingen over de nieuwe zone twijfelende raadsleden weglachte met  “we hebben wel vaker wat gebouwd”, kunnen ze nu geen bouwers vinden.
Ergens ook wel logisch natuurlijk (en dat wist de gemeente ook wel)  want geen enkele bouwer gaat 8,1 miljoen euro investeren in de bouw van 162 kant en klare werkruimtes (Casco’s `s 50.000 euro) als ze er niet zeker van zijn dat deze op korte termijn ook kunnen worden verhuurd aan  exploitanten. zei dit halverwege vorig jaar al, en zei dat de gemeente dit ook wel wist.
En geef ze is ongelijk, bouwbedrijven zijn over het algemeen niet vaak óók verhuurbedrijven. Bovendien zijn alle nieuwe exploitatie-aanvragen van de afgelopen tijd door de gemeente om onduidelijke redenen afgewezen. Op deze manier wek je niet echt de indruk mee te willen werken.

 

nekomgedraaid

CDA Utrecht zegt ‘Zandpadfiasco’ te willen stoppen

Na het nieuws dat de gemeente geen bouwer kon vinden voor het ‘nieuwe Zandpad’ plaatste het CDA Utrecht het volgende nieuwsbericht op haar site.
Voor het CDA is de maat  vol, de partij roept het college op om geen geld meer te besteden aan het nieuwe Zandpad project dat gedoemd is te mislukken. In minder dan een half jaar moet het college nu voor de tweede keer toegeven dat een deel van het project niet lukt. Eerder bleek een tijdelijke locatie al onhaalbaar omdat procedures te lang zouden duren en de kosten niet in verhouding stonden tot het mogelijke resultaat.
“De plannen voor een nieuwe prostitutielocatie hebben geen steun van omwonenden, de vrouwen willen er niet op wachten en ook ontwikkelaars zien het nu niet zitten. Alleen de coalitiepartijen lijken het nog door te willen drukken”, aldus fractievoorzitter Sander van Waveren.

SanderVanWaveren-Liegen

In principe heeft het CDA hierbij tot op zekere hoogte natuurlijk gelijk. Een bouwplan dat (misschien wel opzettelijk) niet van de grond komt is beter te stoppen. Dat scheelt geld, energie, en je hoeft geen valse hoop te geven aan belanghebbenden.  Jammer is alleen dat de echte reden waarvoor Sander van Waveren en zijn CDA willen stoppen met het Zandpad niet wordt gegeven, namelijk het uitbannen van (raam)prostitutie in Utrecht.
Al vanaf het begin is het CDA (samen met de ChristenUnie) tegen de nieuwe zone, en strijdt al jaren tegen de sluiting van de Hardebollenstraat. Eigenlijk was het gewoon wachten op de eerste partij die zich tegen het plan voor de nieuwe prostitutiezone zou keren om de sterfhuisconstructie van het Zandpad nog een extra zetje in de goede richting te geven.
Extra jammer is dat Sander van Waveren in zijn statement de dames van het Zandpad bewust verkeerd quote. “De vrouwen willen er niet op wachten” zegt hij, terwijl de vrouwen best willen wachten tot dat ze kunnen terugkeren naar het Zandpad. Ze wachten alleen al 1,5 jaar tevergeefs.

Vanavond Debat Jonge Democraten over prostitutie

jongedemocraten
De Jonge Democraten organiseren 8 september een debat over prostitutiebeleid in Utrecht.
Hieronder de text van hun facebook-event.

Vanavond staat in het teken van het prostitutiebeleid. Vorig jaar trok de gemeente de vergunning voor prostitutie aan de Hardebollenstraat en het Zandpad in. Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat heeft dit voor gevolgen gehad voor sekswerkers in Utrecht? Hoe staat het Utrechtse beleid in verhouding met ontwikkelingen in de rest van Nederland?
Sprekers zullen zijn:

– Alexandra van Dijk, voormalig directeur van De Rode Draad (stichting voor verbetering van positie sekswerkers) en oprichter Buro Brycx (adviesbureau over prostitutie, zie ook http://burobrycx.nl/)
– Selma Bas, raadslid van D66 in de Gemeenteraad te Utrecht, portefeuille diversiteit
– Metje Blaak, oprichter van Vakwerk (vakbond voor sekswerkers, zie ook http://vakbondvakwerk.nl/) en schrijver van Moskou aan
de Amstel (boek over misstanden in de prostitutie)
– Wil Post, Raad van Toezicht van Freya (raamexploitatiebedrijf van prostitutiezone het Zandpad, zie ook http://www.freyazandpad.nl/)

Inloop vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Je kunt ons om 19.30 uur vinden aan de bar, of vraag aan de barmedewerkers waar het zaaltje zit als je wat later bent.

Meer info:
https://www.facebook.com/events/467997623344939/


One Comment on “Zandpad Nieuws September”

  1. Johan schreef:

    Europese aanbesteding? Werkelijk waar, ambtelijk getreuzel van de bovenste plank… Niemand wil zijn vingers branden aan een onbetrouwbare overheid. Hoe is het mogelijk deze dames jaren zonder inkomen te laten zitten………………….. Maandag de boten weer open en alles is opgelost!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.