Utrechts Prostitutiedossier van Vete tot Fiasco

onbetrouwbaar_vanzanen

 

VVD-burgemeester Van Zanen treedt in Wolfsens voetsporen (deel 2)

Utrechts prostitutiedossier van vete tot fiasco

In februari heeft VVD-burgemeester Van Zanen de Utrechtse plannen voor een hoerenlopersgebied met een gemeentebordeel breed uit de doeken gedaan. Vandaag is Van Zanen alweer teruggekomen op zelfs zijn vaagste beloften van toen. Dat deed hij ten overstaan van zijn voorkeursmedia, die een half uur tevoren werden ontboden, maar zonder Freya´s Caja van Tolie, en daarmee zonder de getroffen prostituees de kans te geven erbij te zijn. Een half jaar na zijn aantreden, is ook Van Zanen helemaal kwijt dat het om hun welzijn allemaal te doen is.

In het zicht van de zes weken uitgestelde rechterlijke uitspraak over vermeende misstanden aan het Zandpad, nam Van Zanen vandaag waarschijnlijk een voorschot op een hele dure boodschap die hij de gemeente straks moet verkopen: ´Er waren geen misstanden en niets staat de prostituees in de weg weer aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat aan het werk te gaan, maar we houden de boel tóch dicht. En o ja: het gemeentebordeel schuiven we nog eens twee jaar voor ons uit.´

Freya-directeur Caja van Tolie zegt: ”De gemeente vermoedt de zaak te verliezen. De strijd om het Zandpad, is een persoonlijke vete van een paar gemeenteambtenaren en onze prostitutievastgoed-verhuurder Wegra. De rekening van het machtsspel van de gemeente is heel hoog: misbruik van de Bibop, peperdure schadevergoedingen, verlies van het vertrouwen van de burger, stemverlies van eerst de PvdA wegens Wolfsen en straks van de VVD wegens Van Zanen. Het liegen van mannen en vrouwen in dure pakken, met dure banen, op dure plekken is stuitend. Maar dat ze de prijs echt zouden laten betalen door de Utrechtse raamprostituees, waarvan een deel best kwetsbaar is, dat had ik nooit verwacht.”

Hoofdelijk omslaan
”Let op mijn woorden: de laatste strohalm van de gemeente in zijn persoonlijke strijd tegen Wegra, is de ontwikkeling van woningen langs het Zandpad, als voorbehoedsmiddel om de prostitutie er definitief onmogelijk te maken. Van Zanen heeft een journalist van RTV Utrecht die deze woningbouwplannen suggereerde, bespottelijk geprobeerd te maken, maar de omroep heeft het bij het rechte eind. Ook Freya zal nu een schadevergoeding eisen: de gemeente en de projectontwikkelaar zullen al die kosten op de kopers en burgers willen afwentelen.”

tijdelijkelocatie_woningen

”Klanten kunnen wel eens moeilijk zijn”, vervolgt ze. ”Maar politiek is inderdaad een slangenkuil en ambtenaren gaan echt over lijken. Een collega-prostituee is inmiddels dusdanig in de klem geraakt, dat ze er een eind aan heeft proberen te maken. Ik zie het lijk al drijven.”

Twee keer geel is rood
”We hebben Van Zanen daarom al eerder een gele kaart gegeven. Nu krijgt hij rood. En nu is het ook voor Freya persoonlijk geworden. We laten hem een heel dure sigaar roken, uit eigen doos. Ik ga door tot het einde, voor het behoud van de raamprostitutie door zelfstandige vrouwen.”


One Comment on “Utrechts Prostitutiedossier van Vete tot Fiasco”

  1. John schreef:

    Ik verwacht dat de gemeente inziet dat de WEGRA gelijk gaat krijgen in de rechtszaak, en dat de boten dan snel weer open zijn. Daarom gaan ze niet bouwen….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.