Freya geeft Van Zanen gele kaart

gelekaart

Caja van Tolie en Nadeja Todorova van prostitutiebedrijf Freya hebben vandaag tijdens een in het kantoor van hun raadsman Bernard Tomlow belegde persconferentie burgemeester Jan van Zanen een gele kaart gegeven. Van Tolie en Todoreva vinden het veel te lang duren voordat Freya een vergunning krijgt voor de exploitatie van prostitutieramen in Utrecht.

Bijna een jaar geleden werden de prostitutieramen op het Zandpad en de Hardebollenstraat gesloten. In oktober vorig jaar sloot Freya een huurcontract af met de grootste voormalige exploitant Wegra voor 98 prostitutieramen aan het Zandpad en 17 prostitutieramen aan de Hardebollenstraat.

Het is Freya echter tot nu niet gelukt om een exploitatievergunning te krijgen voor deze ramen. Bovendien ziet het ernaar uit dat de de prostitutieboten aan het Zandpad verdwijnen. In plaats daarvan komt er een nieuwe prostitutiezone met 162 ramen waar elke exploitant maximaal een vijfde van de ramen mag verhuren.

Bij de sluiting van de prostitutieramen is beloofd dat er haast gemaakt zou worden met het weer open krijgen van de prostitutieramen, zegt Van Tolie. “Maar daar komt helemaal niets van terecht. De spelregels worden voortdurend veranderd. De APV (Algemene Plaatselijke Verordening ) werd aangescherpt, een Bibop-onderzoek werd verplicht.”

Van Tolie en Todorova hebben de indruk dat de gemeente Freya helemaal geen exploitatievergunning wil geven. Van Tolie: “Er is een gerucht verspreid dat Freya banden heeft met de vorige exploitant Wegra. Dat is echter helemaal niet zo, we willen alleen de prostitutieramen van ze huren.”

Raadsman Bernard Tomlow doet daarom een oproep aan Van Zanen om de zaak zelf ter hand te nemen en niet over te laten aan zijn ambtenaren. “Waar een wil is, is een raam.”

(deStadUtrecht.nl – Mario Gibbels)

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s