RIP Hardebollenstraat

RIP-hardebollenstraat

Vandaag, op de dag van de rechtzaak tussen Wegra en gemeente, kregen we uit betrouwbare bron te horen dat de 13 ramen aan de Hardebollenstraat nooit meer open zullen gaan.
Opnieuw een klap in het gezicht van aspirant-exploitanten die maanden lang te horen hebben gekregen dat het exploiteren van deze ramen op ten duur weer mogelijk zou zijn.
De gemeente Utrecht zal hoogstwaarschijnlijk deze week met dit nieuws naar buiten komen, en beloven dat alle ramen aan de Hardebollenstraat zullen verhuizen naar de ‘nieuwe-zonè’ aan het Zandpad. Of dit vrij plotselinge besluit te maken heeft met het feit dat de kans bestaat dat de Wegra haar exploitatievergunning mogelijk terug kan krijgen is speculeren. Wegra was exploitant van alle ramen aan de Hardebollenstraat.

Plannen voor de sluiting van de Hardebollenstraat in Utrecht bestaan al jaren. Met de intrekking van alle vergunningen van de raamexploitanten in 2013 gaf dit de gemeente Utrecht een mooie gelegenheid om raamprostitutie definitief uit de binnenstad te bannen.
Het niet meer terugkeren van prostitutie is ongetwijfeld goed nieuws voor bewoners van de Breedstraatbuurt die al jaren klaagden over overlast in de omgeving van de prostitutieramen.
Sinds de prostituées weg zijn is een groot deel van de overlast verdwenen, zeggen ze.
Daar moet bij opgemerkt worden dat er in de breedstraatbuurt nog steeds prostituées légaal werkzaam zijn, en wel in een privéhuis zo’n 25 meter lopen vanaf de Hardebollenstraat. Kennelijk zorgen zij niet voor ‘overlast’.


2 reacties on “RIP Hardebollenstraat”

  1. Maarga Meijer schreef:

    is buiten proporties er bestaat nog zoiets als belofte waarmaken of zoals in het geval van gemeente Utrecht – het vertrouwensbeginsel- behorend bij behoorlijk bestuur. Hier is geen sprake van. Dus maar weer naar de rechter?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.