Video’s: U in de wijk Overvecht, Zandpad


Inmiddels bestaan er al weer 2 video’s over het Zandpad door ‘U in de Wijk – Overvecht’ .
Met o.a Jasper Fastl (groenlinks statenlid) ; de moderne GroenLinkser – het ziet er leuk uit, heeft een vlotte babbel, gebruikt de partij als een carrièrevehikel, is de prostitutie liever kwijt dan rijk, huilt met de Wolfsens mee en van de oude solidariteit met prostituees is niet meer dan een lippendienst over. Gelukkig komt in het einde van de eerste video de sympathieke stem des volks ook nog even troostrijk aan het woord.

Mede door STL


4 reacties on “Video’s: U in de wijk Overvecht, Zandpad”

 1. Jasper Fastl schreef:

  Ik spreek hier als voorzitter van de Wijkraad Overvecht. Dat is de mening die mij voor de camera gevraagd wordt te verkondigen. Niets meer, niets minder.

  Mijn persoonlijke mening is daaraan ondergeschikt en de mening van het GroenLinks Statenlid is hier al helemaal irrelevant.

 2. Naam schreef:

  Van deze Jasper heb ik niet begrepen dat hij de prostitutie liever kwijt dan rijk is en ook niet van andere mensen. Je hoort mensen zeggen in de videos dat ze niets tegen de prostitutie hebben, maar dat ze last hebben van wat eromheen gebeurt.
  De gemeente Utrecht heeft iets idioots gedaan wat nadelig was voor de prostituees en de exploitanten die gewoon wilden werken. De boten aan het Zandpad hadden moeten blijven, en als er mensenhandelaren waren had de gemeente dat moeten bewijzen en hadden ze die moeten straffen. Nu zijn de boten dicht en willen ze vlakbij iets nieuws maken, alsof daarmee ineens het beter zal worden. Zonde van het geld en voor de prostituees en goedwillende exploitanten.

 3. Wessel Koopmans schreef:

  De Wijkraad/het Bewonersplatform (Overvecht) is een zelfbenoemd clubje wat nog geen PROMILLE van de bevolking hier vertegenwoordigt. Het zijn mensen die alleen maar denken aan de waarde van hun koophuizen. Maar de overgrote meerderheid van de Overvechters bestaat uit huurders! De Wijkraad/het Bewonersplatform steunde bijvoorbeeld een plan van de gemeente voor massale sloop van sociale huurwoningen in Overvecht-noord om die te vervangen door koopwoningen. Dat plan is gelukkig niet doorgegaan wegens de crisis. Maar ondanks het feit dat een overweldigende meerderheid van de bewoners zich hier tegen uitsprak wilden de gemeente en hun vazallen van de ‘Wijkraad’ c.s. het plan koste wat het kost doorzetten.

  Nu willen zij ook graag dat er villa’s (zo noem ik als huurder koopwoningen van meer dan drie ton) op het ziekenhuisterrein gebouwd gaan worden, terwijl iedere ECHTE vertegenwoordiger van de bewoners ten eerste gevochten zou hebben voor het behoud van het ziekenhuis, en ten tweede als dat verloren zou zijn zich er voor zou inzetten dat er goedkope woningen voor (studenten en andere) jongeren in het bestaande gebouw worden gerealiseerd. Het gebouw is daar geschikt voor en hoeft dus helemaal niet te worden gesloopt. Ook hier in de wijk zijn veel jongeren die graag voor een woning of kamer in aanmerking zouden komen.

  Er wonen hier in de wijk ook duizenden klanten van het Zandpad die gedupeerd zijn door de sluiting, en verder zijn de dames EVENEENS Overvechters, omdat zij hier in de wijk werk(t)en. Een ECHTE vertegenwoordiger van de Overvechters zou dus voor het Zandpad gevochten hebben en blijven vechten tot de laatste snik. Voor zover de leden van de Wijkraad c.s. (en hun vriendjes van de gemeente) zelf klanten zijn van dvp’s (wat statistisch gezien waarschijnlijk is) gaan zij zeker liever naar dure clubs, waar zij het plebs wat ze zeggen te vertegenwoordigen niet tegen het lijf hoeven te lopen.

  • Jasper Fastl schreef:

   De Wijkraad is inderdaad zelf-aanvullend. En als je mee wilt doen, wees welkom, meld je aan! En inderdaad, koopwoningbezitters zijn relatief oververtegenwoordigd. Net als autochtonen. Overigens woon ik zelf al jaren in zo’n 10-hoog-flat. Jeweetwel, zo’n ding waarvan ze om de vijf jaar zeggen dat ze die gaan renoveren, maar dat uiteindelijk niet doen.

   Zelf zat ik niet in de Wijkraad ten tijde van de kwestie sloop THEMA-dreven en ik ben zelf van mening dat die flats met terugwerkende kracht tot in de puntjes gerenoveerd dienen te worden.

   Overigens, het zou niet slecht zijn als er wat meer koopwoningen in de wijk zouden komen. Een beetje extra koopkracht in de wijk zou niet slecht zijn. Ook handig voor de levensvatbarheid van onze winkelcentra. Maar daar is nog plek zat voor, of desnoods zijn er nog wel wat leegstaande kantoren e.d. te vinden daarvoor. En ook de zone rondom de nieuwe prostitutielocatie is daarvoor uitermate geschikt. Zelf zat ik eerder te denken aan woningen van 2 a 3 ton overigens.

   En starterswoningen in het voormalige ziekenhuis, goed plan.

   En ja, ook hier wonen ‘gedupeerden’ van de sluiting van het Zandpad. Maar daar hebben wij als Wijkraad dan weer geen moer mee te maken gehad. En toen het Zandpad niet meer in bedrijf is, zagen wij als Wijkraad positieve kansen voor de wijk. Kansen die in 2003 overigens al door de gemeente op papier gezet waren, maar die ze volgens mij weer vergeten waren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.