Freya vraagt Utrechtse Raad om huidige APV aan te passen

freya_logo01

Utrecht, 21 februari 2014

De Utrechtse raad heeft in december besloten dat de gemeente Utrecht de bestaande locaties – op voorwaarde van veiligheid – moest heropenen. Voormalig burgemeester Wolfsen heeft aansluitend een aangepaste Algemene Plaatselijke Verordening ingebracht, onder het motto dat deze de veiligheid van de dames beter beschermt. Maar deze APV pakt negatief uit voor de Utrechtse raamprostituees. Freya vraagt de raad dan ook deze APV op te schorten en aan te passen aan de doelen die de APV ook volgens Wolfsen zelf moet dienen: structuur, vrijheid en veiligheid voor de dames.

De eisen in de huidige APV betekenen dat de ramen nog steeds dicht zitten, wegens een onacceptabel lage verhuurprijs voor de vastgoedeigenaren; een te klein aantal ramen voor afzonderlijke exploitanten om levensvatbaar te kunnen zijn; en een te mager rendement voor een ramenverhuurder als Freya om de doelen in het bedrijfsplan te kunnen verwezenlijken.

De huidige situatie, waarin raamprostitutie onmogelijk is, is slecht en gevaarlijk voor de getroffen prostituees, terwijl de situatie vóór sluiting veel beter was. Freya´s aanbod betekent dat heropening verbetering oplevert ten opzichte van de oude situatie. Heropening van de bestaande en opening van de alternatieve gemeentelocatie volgens de huidige APV, betekent een verslechtering ten opzichte van de situatie vóór sluiting.

NieuweApv

Over Freya Exploitatie

Freya wil de regio Utrecht zo snel mogelijk weer van veilige, gereguleerde prostitutie voorzien door middel van de ramen aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat en deze optimaliseren tot ´de beste prostitutiezone van Nederland´, voor prostituees, omwonenden, gemeente Utrecht, en klanten. Nu op last van de gemeente Utrecht het eigendom en exploitatie van de arken en panden aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat uit elkaar zijn getrokken, wil Freya de arken, panden en faciliteiten (technologische infrastructuur, beveiliging, kantoor) huren van de eigenaar. Freya wil de ramen per dagdeel aan vrije vrouwen verhuren voor hun prostitutie. Freya wil prostituees de best mogelijke faciliteiten voor de Utrechtse raamprostitutie leveren en deze voortdurend optimaliseren in samenspraak met gemeenteambtenaren en politici, de politie en de GGD.

Meer info over Freya: www.freyazandpad.nl


One Comment on “Freya vraagt Utrechtse Raad om huidige APV aan te passen”

  1. […] werkruimte aan te bieden. Nog steeds heeft zij echter geen afstand genomen van de wijziging van de APV en andere besluiten van de gemeente, waardoor de heropening van het ‘Nieuwe’ Zandpad […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.