Extra uitstel vergunningaanvragen Zandpad?

Leefbaar Utrecht Logo

Gisteren stelden Mark Dijk van VVD-Utrecht en Vincent Oldenborg van Stadspartij Leefbaar Utrecht vragen over de procedures rond mogelijk extra en in de laatste commissievergadering niet genoemd uitstel van vergunningaanvragen voor de prostitutieboten op het Zandpad. Hieronder de tekst. Omdat a.s. donderdag 19 december de aanpassingen mbt de sex-APV in een raadsvergadering ter besluit voorliggen, is gevraagd de antwoorden ruim voor die tijd beschikbaar te hebben.

2013
SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Vragen van de heren M.H. Dijk en V. Oldenborg
(ingekomen op 16 december 2013)

Schriftelijke vragen over vergunningaanvraag Zandpad

Mogelijk kunnen tot 3 maart 2014 de boten op het Zandpad gebruikt worden door exploitanten om raamprostituees te laten werken. Gezien de korte tijd is het vanzelfsprekend dat de gemeente zorgvuldig, maar ook snel omgaat met de vergunningverlening. Zorgvuldig betekent onder andere een Bibob-aanvraag. Nu hebben de VVD en SLU vernomen dat bij de aanvraag van een exploitant een zeer uitgebreide Bibob-toest is doorlopen, maar dat de gemeente het besluit heeft genomen dit nog met een bepaalde tijd te verlengen. Nu vragen de VVD en SLU zich af hoe dit handelen zich verhoudt tot het zorgvuldig en snel handelen en hebben daar de volgende vragen over, die beide partijen graag tijdig voor de raadvergadering van 19 december beantwoord zien.

1. Klopt het dat de gemeente van verschillende exploitanten aanvragen voor exploitatie op het Zandpad had lopen toen het besluit kwam dat de boten op het Zandpad uiterlijk per 3 maart 2014 dicht moesten?

2. Klopt het dat in ieder geval een van de exploitanten te maken had met een zwaardere procedure door inschakeling landelijk bureau Bibob?

3. Klopt dat de gemeente na uitspraak door landelijk bureau Bibob heeft besloten hier nog eens een termijn van 4 weken aan vast te plakken? Zo ja, waarom?

4. Hoe verhoudt dit besluit om vergunningaanvraag langer te laten duren zich tot de mogelijkheid om nog korte tijd op het zandpad raamprostitutie te exploiteren?

5. Wilt u deze vragen tijdig voor raadsvergadering 19 december beantwoorden? Zo nee, waarom niet?

Lees ook de eerder beantwoorde vragen die VVD & Leefbaar Utrecht eerder stelden.

Bron: http://www.leefbaarutrecht.nl/?p=5809Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.