Toekomstvisie Raamprostitutie Utrecht

grotebozewolfsen

Agenda Openbaar Bestuur Utrecht inzake Raamprostitutie (update):

1 Alternatieve locatie voor raamprostitutie vinden.

Reeds gevonden.

2 Bestemmingsplan wijzigen, en prostitutiebestemming toekennen aan alternatieve locatie.
3 Alternatieve locatie met prostitutiebestemming maakt prostitutiebestemming van het Zandpad en de Hardebollenstraat overbodig. In het gewijzigde bestemmingsplan zal de prostitutiebestemming van Zandpad en Hardebollenstraat dan ook niet terug komen, met uitzondering van wellicht een tijdelijke boot voor de Macha’s om welwillendheid te veinzen richting de burger.

Bij het wijzigen van het bestemmingsplan inzake de prostitutiebestemming van het zandpad hadden de eigenaren van de boten een claim bij de gemeente neer kunnen leggen vanwege planschade. Het feit dat de boten geen prostitutiebestemming meer zouden hebben zou de waarde van de boten immers met 80% doen dalen.

Daar is nu handig (lees: op sluwe wijze) omheen gewerkt. Omdat het waterschap de ligvergunningen heeft ingetrokken voordat het gewijzigde bestemmingsplan aan de gemeenteraad is voorgelegd gaat het verhaal van de planschade niet op. De gemeente is nu van de eigenaren van de boten af zonder dat het de gemeente een dubbeltje kost.

4 Wijzigingen in bestemmingsplan en gewijzigde APV als ‘een totaalpakket’ aan de gemeenteraad voorleggen.
5 Alternatieve locatie voorzien van containers of portakabins als werkruimte. Voor portakabins is gekozen niet omdat deze snel geplaatst kunnen worden, maar omdat ze t.z.t. nog veel sneller verwijderd kunnen worden.
6 Nu de Wegra middels de alternatieve locatie en gewijzigde bestemmingsplannen buitenspel is gezet zullen de boten aan het Zandpad verwijderd moeten worden, omdat ze geen enkele functie meer hebben.
7 Op de Macha’s inpraten dat het nu eenzaam op de Vecht dobberende bootje maar weinig klandizie trekt, en dat ze beter naar de nieuwe locatie kunnen verhuizen.

De Macha’s hebben zich inmiddels reeds om laten praten en kiezen voor de nieuwe locatie. Hoeft er ook niet meer moeilijk gedaan te worden over een enkel bootje langs de Vecht.

8 Suggereren richting korps Gooi en Vechtstreek dat ‘geheime bestuurlijke rapportage’ inzake mensenhandel op de nieuwe alternatieve locatie dringend gewenst is.
9 Op basis van die nieuwe ‘geheime bestuurlijke rapportage’ de nieuwe alternatieve locatie sluiten.
10 In de media luidkeels verzuchten dat alles geprobeerd is, en dat ‘schone’ prostitutie onmogelijk is.
11 Portakabins op de nieuwe alternatieve locatie opruimen, en raamprostitutie is voorgoed verleden tijd in Utrecht.
12 De handen wassen in onschuld.
13 De schuld neerleggen bij exploitanten en klanten.
14 Vriendjes in de ‘Taskforce Mensenhandel’ tips aan de hand doen om dit trucje in andere gemeenten te herhalen.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.