Het wordt tijd Aleid !

faal11

UTRECHT – De kritiek op het uitblijven van een oplossing voor de prostituees aan het Utrechtse Zandpad groeit. Sinds de seksboten dicht zijn, is de situatie voor de vrouwen alleen maar onveiliger geworden, stelt coalitiepartij D66. Veel prostituees werken nu onder slechtere omstandigheden en zijn uit het oog verloren, waardoor uitbuiting nog altijd op de loer ligt. Volgens de partij is niet goed nagedacht over de gevolgen van het sluiten van het Zandpad.

Het is nog altijd de bedoeling om de boten te heropenen. Er liggen aanvragen van meerdere exploitanten, maar door procedures duurt het lang voordat zij groen licht krijgen. De gemeente zegt te wachten op de uitkomsten van een onderzoek naar de betrouwbaarheid van de nieuwe exploitanten. Het is dus nog onduidelijk wanneer de seksboten weer open gaan.

Een van de aanvragen is gedaan door een corporatie van prostituees, de Macha’s. Maar deze groepering zegt tegengewerkt te worden door Wegra. De eigenaar van bijna alle boten vraagt volgens hen te veel huur.

Prostituee Sabrina heeft de samenwerking met de Macha’s verbroken en heeft wel overeenstemming bereikt met Wegra over de huur van 14 boten. Vrijdag heeft ze bij de gemeente een vergunning aangevraagd.

Voor het einde van het jaar wil de gemeente nieuwe prostitutieplannen bekendmaken. Er wordt daarbij ook gekeken naar andere locaties dan het Zandpad. De Macha’s hebben daarop hun hoop gevestigd en zouden graag zien dat Wegra buitenspel wordt gezet.

Bron: RTV-Utrecht


One Comment on “Het wordt tijd Aleid !”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.