Pvda-Utrecht organiseert debat óver prostitutie tégen prostitutie

pvda_campgane_poster

Nu het Zandpad iets langer een gespreksonderwerp blijft dan Wolfsen tijdens het begin van de zomer had ingeschat, komt de Utrechtse PvdA met iets nieuws. De Zandpad-dames hebben duidelijk kenbaar gemaakt dat ze maar één ding willen: werken. Ter bescherming van haar sociaal-democratisch imago moet de PvdA nu doen alsof de wensen van de vrouwen haar aan het hart gaan. Dit doet zij door eindeloos over de herinvoering van de raamprostitutite te praten, in de gemeenteraad en tijdens debatten. Zolang er over gepraat wordt, zullen mensen de terugkeer van de publieke vrouwen voor mogelijk houden. Naar haar zin zijn er namelijk iets teveel mensen terecht gaan veronderstellen dat de PvdA het werken in Utrecht zo moeilijk mogelijk wil maken. Het imago moet beschermd, c.q. hersteld worden maar niet de raamprostitutie! Als het publiek en de raad het praten over dit thema beu zijn, kan Wolfsen opgelucht adem halen en verzuchten:”Missie volbracht”!

Opmerkelijk ook is het gegeven dat er voor het debat over prostitutie in Utrecht voornamelijk gasten met een anti-prostitutie standpunt zijn uitgenodigd.

Debat: Toekomst van prostitutie in Utrecht

Locatie: volgt zsm

Datum: 11 oktober 2013, 19:30

Op 12 juli zijn de laatste boten van het Zandpad gesloten. De vergunning van de toenmalige exploitant (ook eigenaar van de boten) is ingetrokken omdat het college misstanden heeft geconstateerd (faciliteren van mensenhandel) Hierdoor is er op dit moment geen raamprostitutie in Utrecht mogelijk. Sinds de sluiting is er veel discussie over mogelijke oplossingen en welke kant het op moet met de raamprostitutie in Utrecht. Daarom organiseert het bestuur samen met raadslid Bouchra Dibi, woordvoerder op dit onderwerp een debat over de toekomst van de raamprostitutie in Utrecht.
In het debat komt o.a. aan de orde:
Wat zijn de consequenties geweest voor de vrouwen die op het Zandpad werkten? Hoe vergaat het ze nu?
Wat willen we met prostitutie in onze stad? Willen we een nieuwe exploitant van de ramen op het Zandpad? Of gaan we voor de coöperatie? Willen we dat de vrouwen als kleine zelfstandigen aan de slag kunnen? Hoe garanderen we de veiligheid van de vrouwen en zorgen we dat vrouwenhandel en gedwongen prostitutie worden teruggedrongen.

Discussieer mee!
Gasten: Bouchra Dibi (raadslid PvdA), Myrthe Hilkens (voormalig kamerlid PvdA), Frits Rouvoet (hulpverlener op de Amsterdamse wallen) Aleid Wolfsen (burgemeester van Utrecht) Marjan Wijers (specialist mensenhandel)

Debatleider: Karin Boudewijns

Datum: Vrijdag 11 oktober
Plaats: ….
Tijd: 19.30-22.00 uur

Vrij toegang


One Comment on “Pvda-Utrecht organiseert debat óver prostitutie tégen prostitutie”

  1. F.Snel schreef:

    Dat er tegenstanders waren dat viel wel mee . De woorden van de heer Wolfsen waren erg bemoedigend zo gauw mogelijk weer open . De COMEDIANT .


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.