Na drie maanden bestuurlijke rapportage Zandpad nog steeds geheim

grotebozewolfsen

Na drie maanden is de bestuurlijke rapportage van de politie waarmee de WEGRA afgeserveerd werd, nog steeds geheim; dat geldt ook voor elke verwijzing naar dit rapport. Dit betekent o.a. dat de geheime commissievergadering m.b.t. het Zandpad van 16 juli een verslag met hiaten oplevert. In tegenstelling met wat ik hier eerder schreef, is de sluiting van het Zandpad dus wel in de raad besproken maar dan in het geheim, vandaar dat er tot de publicatie van de agenda voor de vergadering van deze week niets over te vinden was.

Aan het einde van de vergadering heeft de commissie, op aangeven van de voorzitter, besloten de geheimhouding van de beraadslaging te halen met die uitzondering van zaken die op personen betrekking hebben of die tot personen herleidbare aangelegenheden betreffen én alle zaken die te maken hebben met de opsporing en vervolging van strafbare feiten.

Het komt burgemeester Wolfsen goed uit dat ook op het volgende geheimhouding zal rusten:

Geconstateerd is dat geheimhouding ook geldt voor zaken waar het gaat om de uitvoering van de taak die de gemeente heeft als toezichthouder op de vergunningstructuur vanuit de APV. De burgemeester heeft daaraan toen toegevoegd dat de geheimhouding verder geldt over alles wat uit de bestuurlijke rapportages is gekomen en waarover uitvoerig is gerapporteerd in de eerdere geheime commissievergadering. Op deze zaken rust de geheimhouding op basis van de Wet Politiege*gevens.

Als je als gemeente schimmige politiek wil bedrijven hetgeen betekent dat je pottenkijkers buiten de deur wil houden, dan doe je dat in het kader van een fake-politieonderzoek waarop in het kader van de politiewet geheimhouding rust. Dan heb je alleen van gemeenteraadsleden – dat betekent dus van niemand – last. Van absolute loyaliteit van de politie hoef je niet eens verzekerd te zijn; via de task force mensenhandel krijg je wel een paar minder frisse politieambtenaren toegeschoven om een rapportage op maat overhandigd te krijgen.

Ook in Utrecht zijn D’66 en GroenLinks net als in A’dam en Den Haag uiterst slap; over de liquidatie van de WEGRA schijnen deze partijen het niet te willen hebben want er wordt deze week in de raad alleen wat geleuterd over dat “over zo kort mogelijke termijn weer raamprostitutie in Utrecht mogelijk is”

Door: STL
BronGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.