De Doortrapte Tactiek van Wolfsen

grotebozewolfsen

Tijd rekken.
Gemeenten hebben inmiddels ontdekt dat je als tegenstander van de openbare prostitutie het effectiefst opereert door je als liberaal voorstander voor te doen. Raadsleden en journalisten die dreigen wakker te worden, kunnen zich dan nog een keer behaaglijk omdraaien en verder slapen. Burgemeesters als Wolfsen doen zo op het terrein van de prostitutie precies het tegenovergestelde van wat zij in beleidsstukken schrijven en voor de camera’s zeggen; ze weten dat ze inmiddels met alles wegkomen. Het duidelijkst komt dit aan het licht in de passage uit de brief van de burgemeester en wethouders aan de leden van de Gemeenteraad: “We willen dat prostituees zelfstandig en zelfredzaam zijn en in veilige werkruimten werken”. Op het Zandpad werkten prostituees zelfstandig, zelfredzaam en veilig in de bootjes van de WEGRA. De gemeente Utrecht heeft daaraan op basis van een geheim rapport via de rechter een einde gemaakt.

Onder het kopje hulpverlening wordt gesuggereerd dat de sluiting van het Zandpad eigenlijk geen negatieve effecten heeft gehad. (Terwijl uit meerdere bronnen blijkt dat er een groot aantal dames van de radar verdwenen zijn) Deze suggestie is voldoende om het laatste restje van gevoel voor urgentie bij de Utrechtse Raad weg te nemen. De door de anonieme commentaarschrijver van de NRC en het even onbekwame Amsterdamse raadslid van Doorninck ( GroenLinks) bewierookte coöperatie heeft zijn aanvraag volgens de gemeente nog niets eens compleet. Als die eindelijk ingediend is, gaat er een aanvraagtermijn van waarschijnlijk twee maanden gelden die wegens de Bibob in eerste instantie met twee maanden en daarna met nog een maand extra verlengd mag worden.

Terwijl deze procedures lopen wordt de APV van Utrecht opgetuigd met extra eisen, o.a. een bedrijfsplan waarover ambtenaren zich dan ook weer “met zorgvuldigheid en voortvarendheid” zullen moeten buigen. Ondertussen zal burgemeester Wolfsen elke journalist en raadslid verzekeren dat prostitutie aan het Zandpad mogelijk blijft maar (bijvoorbeeld) dat de ingediende bedrijfsplannen helaas nog niet optimaal waren. Op die manier zal mogelijk de situatie rondom raamprostitutie in de stad Utrecht een langzame maar stille dood sterven..

Met dank aan: STL
Bron


One Comment on “De Doortrapte Tactiek van Wolfsen”

  1. WilliePost schreef:

    Er is door een aantal dames een half jaar keihard gewerkt om aan voorwaarden van de Gemeente te voldoen. Gisteren werden die voorschriften doodleuk veranderd. Het Zandpad had echt maanden geleden al open gekund, maar steeds weer wordt een nieuw probleem bedacht om dat te voorkomen. Deze keer: omdat het in de toekomst weer gesloten kan worden, zorgen we dat het nu niet open gaat. Hopelijk ontvangen de dames een zakelijker inzicht bij de nieuwe burgemeester Van Zaanen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.