Wethouder De Rijk denkt aan kano-stop bij het Zandpad

Zandpad

Wegens een toezegging bij de behandeling van de ‘Visie Vechtoevers’, wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het aanleggen van kano-stops langs de Vechtoevers. Als potentiële plek wordt hiervoor onder andere het Zandpad aangewezen.

Dit blijkt uit een brief die wethouder Mirjam de Rijk eerder deze week naar de commissie Stad en Ruimte heeft verstuurd. Er worden drie potentiële plaatsen genoemd voor kano-stops. De eerste is bij ‘Hogelanden’ in Ondiep: hier is de kade breed genoeg, zijn er openbare plekken en zou de kade verlaagd kunnen worden of voorzien van ‘afmeerringen’ en een trap.

Daarnaast is er plek in het Vechtpark in Zuilen aan de westoever. Ten noorden van de Marnixlaan aan de oostoever, bij het Zandpad, is er ook ruimte voor een kano-stop, al wordt deze plek dan ingericht op een informele basis.

“Dieper de stad in en in Pijlsweerd zijn de mogelijkheden beperkt, vanwege de beperkte ruimte op de kade,” vertelt De Rijk in de brief. “Ook zorgt het grote hoogteverschil dat overbrugd moet worden tussen kade en water ervoor dat er altijd of een trap gerealiseerd moet worden of dat de kade wordt verlaagd.”

Indien de kosten beperkt blijven, zijn er mogelijkheden voor de komst van deze plekken. Bij de verdere uitwerkingen zal de gemeente in samenwerking met de omwonenden de exacte locatie bepalen en de mogelijkheden toetsen op haalbaarheid.

Waarom een kano-stop?

De Vecht is deel van een aaneengesloten kanoroute die begint bij de Kromme Rijn in Wijk bij Duurstede en tot Muiden voert. Recent heeft deze route aandacht gekregen vanuit de Hollandse Waterlinie en het gewest Gooi- en Vechtstreek in de vorm van kanovoorzieningen en routebrochures. Het is daarom wenselijk om ook in Utrecht enkele voorzieningen voor kanoërs te faciliteren, specifiek kanostoepen of steigers die ook gebruikt kunnen worden om te vissen of te zitten.

Bron: DUIC.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.