Afrekening Zandpad waarschijnlijk in voorjaar 2013 bekokstoofd.

grotebozewolfsen

Tot en met maart 2013 zagen de gemeente Utrecht, justitie en de politie Utrecht geen noemenswaardige problemen met de exploitanten aan het Zandpad. Waarop is deze bevinding gebaseerd ? Op drie verslagen uit de periode 2011-2013.

Ten eerste het rapport Proeftuin Zandpad. Hierin bejubelen de ketenpartners hun aanpak van de mensenhandel op het Zandpad. Betrokkenheid bij mensenhandel van exploitanten en nalatigheid in het melden daarvan worden niet genoemd; ander laakbaar gedrag van hun kant evenmin. Als het er al was, vonden de Gemeente Utrecht en de politie het in ieder geval niet noemenswaardig.

Ten tweede het rapport Evaluatie breed maatregelenpakket barrièrevorming mensenhandel gemeente Utrecht van einde 2012. Hierin wordt de registratie van prostituees met de aanvullende maatregelen geëvalueerd. Ook deze evaluatie plaatst de exploitanten op het Zandpad op geen enkele manier in een kwaad daglicht.

Ten derde het Verslag van de openbare vergadering van de commissie Mens en Samenleving van 19/21 maart 2013. Ook hierin geen enkele verwijzing naar laakbaar gedrag van exploitanten aan het Zandpad. Burgemeester Wolfsen benadrukt slechts in antwoord op vragen dat de gemeente strenge regels voor verhuurders hanteert. Als betrokken exploitant heeft de WEGRA een reactie op het evaluatierapport naar de gemeenteraad gestuurd.

Indien de WEGRA nalatig was geweest in het signaleren en doorgeven van tekenen van mensenhandel aan de politie dan was haar dat in het tweede rapport hierboven al voor de voeten geworpen; de in de bestuurlijke rapportage genoemde en door de foute voorzieningenrechter herhaalde strafzaken waren toen grotendeels al lang en breed bekend. Een duidelijk indicatie dat de politie Midden-Nederland speciaal voor de bestuurlijke rapportage een onbewezen en gefabriceerd verband heeft gelegd tussen WEGRA en mensenhandel om deze onderneming in een kwaad daglicht te stellen. Met een paar andere, vergezochte pietluttigheden betekende dat een dolkstoot in de rug van de WEGRA (vergelijkbaar met het sluiten van een ziekenhuis omdat verpleegkundigen handelingen verrichten die alleen artsen mogen uitvoeren en dezen wel eens betrokken konden zijn bij het ombrengen van patienten).

Ik meen gezien het voorgaande dat eerst het besluit genomen is om alle vergunningen van de Zandpad-exploitanten in te trekken en vervolgens de politie gevraagd is de gewenste bestuurlijke rapportage te gaan schrijven.

Een burgemeester die met de politie samenspant om een legaal en correct – zeker gezien de moeilijke omstandigheden – opererend bedrijf de nek om te draaien terwijl volksvertegenwoordigers en “kwaliteitskranten” de verantwoordelijke in gezwollen volzinnen lof toezwaaien; brr…

Door STL
Bron


One Comment on “Afrekening Zandpad waarschijnlijk in voorjaar 2013 bekokstoofd.”

  1. Willem schreef:

    Heeft niemand nou door dat het mensenhandel verhaal gebruikt wordt voor iets groters?
    Het Anthonius ziekenhuis gaat sluiten en wordt straks inclusief grond verkocht. Een prachtige plek voor investeerders en ontwikkelaars. Alleen de hoertjes passen niet in het nieuwe bestemmingsplan en delven het onderspit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.