Eerder: Wolfsen bij Pauw en Witteman

Wolfsen

Op 31-10-2008 was burgemeester Wolfsen te gast bij Pauw en Witteman. Hij noemt weliswaar de hoge dwangpercentages maar nuanceert deze ook enigszins. T.o.v. van de exploitanten is zijn standpunt veel gematigder dan vierenhalf jaar later. Onmiskenbaar iemand die in dat tijdsbestek een zeker radicaliseringsproces heeft doorgemaakt. Nu lijkt hij in arren moede over het falen van zijn maakbaarheidsromen –al die zaken die hij hierboven aanhaalt hebben immers na zijn optreden bij P & W plaatsgevonden – het kind met het badwater te willen weggooien.

Vanmiddag vernam ik van één van mijn politiecontacten dat Wolfsen in 2014 de nieuwe nationaal rapporteur mensenhandel wordt. De huidige rapporteur Dettmeijer-Vermeulen heeft dan 8 jaar zitten rapporteren en daarmee de limiet gehaald. Wolfsen zou zeer in zijn nopjes met de benoeming zijn geweest, temeer aangezien hij daarmee lid van het zeer eerbiedwaardige genootschap de “Task Force Mensenhandel” kan blijven die hij nu als burgervader dient. Nadat Opstelten hem de benoeming informeel had laten weten met de woorden “Je bent rechter en weet dat het recht soms krom moet zijn- dat gaf voor mij de doorslag”, belde Aleid zijn vrouw om met haar het goede nieuws te delen en haar op het hart te binden dat zij het niet verder vertellen mocht, en verklaarde ten slotte publiekelijk dat hij na het neerleggen van zijn ambtsketen van een wachtgeldregeling zou afzien.

Die benoeming werd voorwaardelijk toen einde juni de politieke realiteit Opstelten gebood zijn geliefde Wet Regulering Prostitutie uit haar lijden te verlossen en het genadeschot te geven. Dit gebeurde in de week voordat hij zijn opzienbarende brief aan de Eerste Kamer schreef, en uitgerekend op de dag dat de Task Force Mensenhandel in Den Haag zou vergaderen. De sfeer op die zitting was te snijden; het nieuws van de brief had zich onder de leden al rond gesproken. Alleen Aleid Wolfsen leek goed gemutst, en begon zelfs bijna te glunderen toen het agendapunt van zijn benoeming als rapporteur aan de beurt kwam. De door de senatoren tot het uiterste getergde minister verlangde onverwachts dat Wolfsen alleen het baantje kon krijgen en daarmee bij de Force zou mogen blijven, als hij een daad van uiterste loyaliteit zou neerzetten. “Il padrone” had gebast:”Dit is niet zomaar een club; als je hier wilt blijven aanzitten, moet je het Zandpad opheffen; anders kun het rapporteurschap vergeten.” Nadat hij vertwijfeld en tevergeefs oogcontact met andere leden had gezocht, was de burgemeester van Utrecht in tranen uitgebarsten maar had uiteindelijk gehakkeld dat hij dat dan maar moest doen maar “dat de mensenhandel alleen maar erger zou worden”.

Bron: Hookers.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.